zaterdag 22 december 2012

Zeven dagen lang (142)

16 t/m 22 december

ZONDAG Zichtbaarste politicus van het jaar
Diederik Samsom is verkozen tot Politicus van het Jaar 2012, voor Jan Kees de Jager en Mark Rutte. Het zijn ook altijd de politieke kopstukken die voor zulke verkiezingen worden genomineerd.
Zelfs kereltje Pechtold en wegloper Wilders stonden op de shortlist van 1Vandaag. Wat hebben zij in godsnaam gepresteerd dit jaar?
Waarom niet een keer de onzichtbare werkmieren die het verschil maken? Pieter Omtzigt? Tjeerd van Dekken? Tamara Venrooy?

MAANDAG Keelpastille?
Vandaag op de radio een liedje gehoord van iemand die ik al enkele jaren succesvol had weten te omzeilen: Rihanna. Ik schrok me kapot. Die stem! Helemaal aan gort in een paar jaar. Drank en drugs natuurlijk. Rihanna zal wel de nieuwe Amy Winehouse worden. Of de nieuwe Astrid Nijgh, qua stem dan.

DINSDAG Hadden we kunnen weten
Het schijnt dat mensen niet graag een oudejaarslot van de Staatsloterij krijgen als kerstcadeau.
Mariah Carey zong het al: 'I don't want a lot for Christmas'.

WOENSDAG Red een kind!
Idee voor Drie Ef Em Serieus Rekwest: dit jaar niet vasten tegen babysterfte, maar fatsoenlijk eten voor het zoontje van dat doodenge rauwegroentenvrouwtje!

DONDERDAG Veel kwallen dit jaar
Het is vanavond de avond der arrogantie.
Eerst bij de loting voor de kwartfinale van de KNVB-beker Ajax' financieel directeur Jeroen Slop die met het arrogantste smoelwerk ooit de penalty van Graziano Pellè (Feyenoord) 'een echte Ajax-penalty' noemt. Kwal. Uit ergernis weggezapt naar Nederland 1, val ik midden in Freek de Jonge, die in 5 jaar later met een uitgestreken gezicht verkondigt dat hij nog steeds geen opvolger ziet onder de jongere cabaretiers. Maar als ze bij hem in de leer willen zijn ze welkom. Wat een stuitende arrogantie, alsof er ook maar één cabaretier staat te springen om gekneed te worden in het sleetse engagement van Freek, alsof er na hem nooit meer iemand is geweest die de vinger op de zere maatschappelijk plekken heeft gelegd, alsof bijvoorbeeld iemand als Theo Maassen niet meetelt. Maar nee, mokt Freek, 'Theo is een gearriveerde cabaretier'. Kwal.

VRIJDAG Goed nieuws
Eindelijk, Chris Rea op #1 in de Sky Radio Christmas Top 50.
En Youp met z'n kutkonijn bijna uit de lijst.
Soms gaat het ook best goed met Nederland.

ZATERDAG Goddeloos
In de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch gaat een mobiele telefoon af. Een vrouw neemt op: 'Ik versta je niet goed, want ik sta in een of andere kerk!'
Waar is Gods toorn als hij het hardst nodig is...

Geen opmerkingen: