zaterdag 22 september 2012

Zeven dagen lang (129)

16 t/m 22 september

ZONDAG De erwtjes op de prinses
Het Verenigd Koninkrijk is in shock omdat een Frans tijdschrift foto's van een topless zonnende Kate Middleton heeft gepubliceerd.
Ik ben eerlijk gezegd meer geschokt door het nieuws dat een Koninklijke Hoogheid topless zont.

MAANDAG Oproep
Barbara Barend doet in Sport Inside een oproep om niet meer van 'homofiele' voetballers te spreken, maar van 'homoseksuele'.
Daar ben ik het helemaal mee eens. Zo vind ik ook dat Geert Wilders Pechtold geen 'eurofiel' meer moet noemen, maar een 'euroseksueel'.

DINSDAG Word!
Microsoft Word is best grappig: de tekstverwerker kent het woord 'waargebeurd' niet en geeft als suggestie ter verbetering: 'zwaargebouwd'.

WOENSDAG Ambient
Er is een prachtige muzikale reactie op 9/11 gemaakt: William Basinski's Disintegration Loops I (2001).
Van Allmusic.com:
'William Basinski probably did not intend to make a requiem for New York City on September 11, 2001, but in a monumental coincidence, he has. On that morning, Basinski was transferring some analog tape loops that he had created in the 1980s into a digital format. What he found while playing the tapes is that because of their age and the instability of magnetic tape over long periods of time, the tape itself was literally disintegrating. Each time he would play the loop, bits of iron oxide would fall from the tape and the music on it would sound more fragmented during the next repetition.'
Vanaf het dak van zijn appartement filmde Basinski vervolgens het getroffen Manhattan.
Het geluid van de gestaag desintegrerende tape in combinatie met het beeld van de rookwolken boven een langzaam verduisterend Manhattan is adembenemend. CHECK

DONDERDAG Facebookfeest (I)
Straten afgesloten, winkels dicht, gezin geëvacueerd, een noodverordening. De gemeente Haren is duidelijk niet berekend op een feestje. Een niet-bestaand feestje, ook dat nog. Alsof er daadwerkelijk duizenden mensen hun vrijdagavond opofferen om naar een doodsaai villadorp te gaan waar niks te doen is.
Weet de Koningin ook weer waar ze in ieder geval NIET naartoe moet als de provincie Groningen weer aan de beurt is.

VRIJDAG Facebookfeest (II)
Tsja. Het tekstje hierboven schreef ik gisteravond. En nu is het vierentwintig uur later en is het in Haren toch uit de hand gelopen, en hoe. Heb ik even stevig onderschat hoe leeg en eenzaam het leven van de asociale media-generatie is.
Wat zijn dat voor mensen? Hebben die geen ouders bijvoorbeeld?
Gewaagde Stelling: er is een direct verband tussen de teloorgang van traditionele familiepartij CDA en dit nieuwe asociale mediafenomeen.

ZATERDAG Facebookfeest (III)
Ik ben echt verbijsterd door sommige reacties op de rellen in Haren.
'Waarom is er geen alternatieve locatie gezocht voor een feest?'
En: 'Veel jongeren die net in Haren waren aangekomen wisten niet waar ze naartoe moesten.'
Ik wel: NAAR HUIS natuurlijk! Er wás helemaal geen feest, een onnozel wicht had een vergissing gemaakt, wat vervolgens door iedereen - politie, media, burgemeester - uitentreuren is gecommuniceerd, inclusief het uitdrukkelijke gebod NIET naar Haren te komen omdat er GEEN alternatief feest zou worden georganiseerd, en dan komen er toch een paar duizend imbeciele zombies met geen ander doel dan de zaak op stelten zetten.
Je gaat een terrorist toch ook geen lelijk gebouw aanbieden om op te blazen, in de hoop dat hij de echt belangrijke locaties met rust laat. Dat is zwichten voor terreur en bovendien uitstel van executie.

Geen opmerkingen: