zaterdag 18 februari 2012

Zeven dagen lang (99)

12 t/m 18 februari

ZONDAG Terecht
De 'Inductees' 2012 voor de Rock 'n Roll Hall of Fame zijn bekendgemaakt. De Small Faces zijn erin gekozen!

MAANDAG Vlijmscherp
'Dit mes komt in mijn onderbuik.' (De Pers, 13-2)
Het woord 'onderbuik' kan ik niet meer horen, maar zulk een creatief gebruik van het woord - door de vader van de doodgereden Floor van der Wal die zich beklaagt over de schandalige vrijlating van de doodrijder - kan ik niet anders dan prijzen.

DINSDAG Eddie
Kreeg ineens heel erg de behoefte om Peter Lusse op te bellen. Om te vragen hoe het met hem gaat en zo. Want zoals B. Oostveen al treffend opmerkte: 'Niemand kon beter een schlemiel spelen dan hij, omdat hij een geboren schlemiel is.' Maar gelukkig, Lusse is nog geen voer voor Vergane Glorie, het gaat hem nog steeds voor de wind, maar dan in het theater!

WOENSDAG Treffende foto!
'Ajax moet de homoclub van Nederland worden.'

DONDERDAG HHHH(H)
De boekenhype van het moment schijnt de debuutroman HHhH van Laurent Binet te zijn. 'HHhH' staat voor 'Himmlers Hirn heissen Heydrich' (Himmlers hersenen heten Heydrich), een apocriefe geheime code in nazi-Duitsland.
Wat weinig mensen weten is dat we in Nederland al een 'HHHHH' hadden. In een column in Het Parool van 19 juli 1975, later opgenomen in de Boze brieven van Bijkaart, sprak Willem Frederik Hermans' alias Age Bijkaart van 'De Vijf H's', daarmee bedoelende: 'Handelsblads Honden Hater Henk Hofland'. (Volledige Werken, dl. 12, 2006, p. 231)
Er is altijd baas boven baas.

VRIJDAG Gleuf
Tot mijn grote ontsteltenis heeft de NS wéér nieuwe pingleuven geplaatst in de kaartautomaten. Net nu ze met die vorige het skimmen volledig hadden uitgebannen.
Nu maar weer bidden dat deze ook Roemenenproof zijn; heb geen zin me nog eens te moeten melden bij www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl.

ZATERDAG Zevende dag (VI): Een week koffie
Maandag: De zwaarste man ter wereld heeft zijn prestatie onder meer bereikt door bij ontbijt, lunch én diner meerdere bekers koffie weg te werken. bron
Dinsdag: De ideale Valentijnsdag voor Gwyneth Paltrow: om 08.00 uur koffie. bron
Woensdag: 'App onthult ideale moment voor koffiepauze.' bron
Donderdag: 'Robot haalt zijn kracht uit koffie'. bron
Vrijdag: Nu ook koffie voor kleuters: 'Babyccino'. bron
Zaterdag: In een door lege schappen geteisterde Albert Heijn grist Zoggel nog net het laatste pak snelfiltermaling weg voor een bejaarde. 1-0 voor Zoggel!

Geen opmerkingen: