zaterdag 1 oktober 2011

Zeven dagen lang (79)

25 september t/m 1 oktober

ZONDAG 12.30 AZ-Feyenoord
Zondagochtend, prettig nerveus, de column van Dijkshoorn in VI over het gevoel van de zondag-half-één-wedstrijd komt op het juiste moment:
'Alleen al het wakker worden. Het verjaardagsgevoel. Een heerlijk moment. [...] Ik vind dat de fijnste zondagen. In ieder geval tot een uur of half drie voel je niet de verlammende dreiging van alweer een werkweek. [...] Al die ellende is weg op voetbalochtenden. Dan is het één groot verheugen. [...] Wat je al maandenlang wilt doen tijdens Knevel & Van den Brink, op volle kracht schreeuwen naar de tv, het mag vandaag.'
Dat schreeuwen was vandaag, met dank aan de heer Pol van Boekel, overigens geen enkel probleem.

MAANDAG 120 liter limonade
De Pers vanochtend over de presentatie van de Lucebert-boekjes: 'Een facsimile van deze juweeltjes werd gisteren door de oude Campert, die in zijn frissere jaren deel uitmaakte van de experimentele dichtersstroming de Vijftigers (experimenteel als sjieke term voor relschoppend), gepresenteerd.'
Dat is een wel heel beperkte invulling van experimentele poëzie...

DINSDAG Muskee
Harry Muskee is dood. Na Herman Brood alweer een ouwe rot uit het vak het hoekje om. Dadelijk is de enig overgebleven rocker-van-weleer Henny Huisman.

WOENSDAG DWDD
28 september 2011, een historische dag: voor het eerst heb ik iets positiefs te melden over Jan Mulder! Een van zijn ergernissen was vandaag gericht op het taalvirus 'zich beseffen'. Daar trekken we dan samen tegen ten strijde, Jan en ik.

DONDERDAG Markie Rutte
Het nieuwe boek van Roual Heertje heet Mark Rutte is lesbisch. Dat is nieuws. Begin dit jaar ging nog de mare dat hij een vriendin zou hebben. En even later weer dat hij biseksueel is.
Hoe zit het nu? Tijd om die gaylordiaanse knoop door te hakken, Rutte.

VRIJDAG Misverstand
Ik merk dat er een misverstand bestaat over dit blog: alles hier is geschreven door Zoggel. 'Marc van Zoggel' is slechts degene die de berichten online zet. Het staat er ook onder: 'posted by Marc van Zoggel'. Zoggel heeft geen computer, hij heeft zelfs geen uitgebreidheid, bestaat alleen uit geest. Vandaar.

ZATERDAG Alternative
KinkFM is dood, leve Pinguin Radio. De playlist belooft veel goeds!

Geen opmerkingen: