zaterdag 27 maart 2010

Zeven dagen lang (11)

21 t/m 27 maart

ZONDAG Wederkerend besef
Taalkundig virus dat zich de laatste maanden razendsnel verspreidt: 'zich beseffen'.

MAANDAG Misdaad loont
BV Veendam lijkt gered: drie sponsoren nemen de schuldenlast op zich. Een van de drie is... Jans Norder. De man die eerder nog door de club voor de rechter werd gedaagd om met miljoenen over de brug te komen die hij nooit had toegezegd, steekt nu de helpende hand toe.

DINSDAG Waar kan ik me aanmelden?
Volgens nu.nl zijn koffie en thee de populairste dranken. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de 'Nederlandse Vereniging Frisdranken Water Sappen'.

WOENSDAG Hilbrand
Sophie Hilbrand in een commercial tegen discriminatie van met HIV besmette mensen: 'Zou je nog naar me kijken als ik HIV-positief zou zijn?'
Al was je het niet, dan nog niet, meid.

DONDERDAG Talentje
En weer breekt er in het voorjaar een nieuw Nederlands klimtalent door: Michel Kreder (Garmin) rijdt uitstekend in Catalonië.

VRIJDAG Kafka
Ergens op het web zie ik een advertentie voor De gedaanteverwisseling van Kafka in de Perpetua-reeks. Vreemd, aangezien Het proces als Kafka-titel was gekozen. Heeft men nu al voor de tweede keer een keuze gewijzigd? Eerder werd immers al op het laatste nippertje Oliver Twist van Dickens vervangen door Grote verwachtingen. Voor aanvang van de reeks werd door een jury besloten welke titels de eer hadden in de reeks te mogen verschijnen. Terugkomen op de gemaakte selectie is raar, maar acceptabel als het een unaniem besluit betreft. Dat kan echter niet, aangezien een van de juryleden Kees Fens was, die in 2008 overleed. Alleen al uit respect voor Fens zou men van de lijst af moeten blijven.

ZATERDAG Meer wissels
Als ze dan toch gaan wijzigen: graag Anna Karenina vervangen door Oorlog en Vrede, De koperen tuin door De kellner en de levenden en Mrs Dalloway door Naar de vuurtoren.

Geen opmerkingen: