zaterdag 13 augustus 2011

Zeven dagen lang (73)

7 t/m 13 augustus

ZONDAG Transferdeadline
Leuk, zo'n openingsweekend Eredivisie, maar het komt neer op een afscheidsparade van voetballers die deze maand nog gaan vertrekken. Vorm, Verhoek, Matavz, Pieters, Assaidi, Engelaar, en wie weet ook nog Vertonghen, Ruiz, Van der Wiel...

MAANDAG Opgesmurft
De Smurfen 3D in de bioscoop, en dat terwijl die smurfen toch dikke racisten zijn. De extreemlinkse Nederlandhater René Danen zal binnenkort wel weer ergens voor een bioscoop gaan staan demonstreren.

DINSDAG Goed opgevoed
Geen paniek, Wesley Verhoek gaat toch niet naar Nottingham Forest. Hij vreest heimwee, naar verluidt. Dat is nou een jongen naar mijn hart, zonder scherts.

WOENSDAG David, Teddy en Ovide
'Vroeger was alles beter. Dat geldt duidelijk ook voor kinderseries. Waar de jeugd van nu het moet doen met vooral door computers gemaakte Japanse en Amerikaanse rotzooi vol actie en geweld, mochten wij nog kijken naar tekenfilms die met liefde werden gemaakt.'
De 20 beste jeugdtekenfilmseries, door Perry Vermeulen.

DONDERDAG Bieber
TOP legt Christophe Bieber vast en twitter wordt overspoeld door lolbroeken. Bijvoorbeeld de twitteraar Anis El Makrini: 'Hahaha FC Oss heeft een speler gekocht die Bieber heet'. Tsja. Anis heten en dan flauw doen over iemands naam.

VRIJDAG De antiwilders
'Misschien moeten we Wilders maar eens wat minder serieus nemen,' aldus Alexander Pechtold. Hij lijkt echt niet te snappen dat het einde van Wilders automatisch ook de aftocht van Pechtold betekent. Zoals Wilders geobsedeerd is door de islam, zo is Pechtold totaal gefixeerd op Wilders.
En de hele week al dat gejeremieer dat Rutte moet reageren op Wilders' haatpaleizenuitspraak. Mark! Mark!, zeg er 's wat van. Ah toe, zeg nou wat, Mark...

ZATERDAG In a suburban war
Opvallend: vandaag op Arrow Classic Rock twee keer een nummer van Arcade Fire's album The Suburbs voorbij horen komen. Eerst 'The Suburbs' en later 'Ready to Start'. Deze cd is van 2010, maar heeft blijkbaar nu al het predikaat 'klassiek' gekregen. Terecht, overigens.

Geen opmerkingen: