zaterdag 18 juni 2011

Zeven dagen lang (66)

12 t/m 18 juni

ZONDAG Olav, poëet
De Formule 1-grand prix van Canada wordt na overvloedige regenval lang onderbroken. Commentator Olav Mol moet urenlang de tijd zien vol te lullen en wordt daarbij op een gegeven moment wat overmoedig:
'De regen kwam in grosso modo'.

MAANDAG Alles is niets
Over dat culturele omnivoorschap waar ik tegelijkertijd blij mee ben en mee worstel. Ik bezoek het liefst op vrijdag het stadion en op zaterdag het theater, schreef ik.
Motto Feyenoord: Geen woorden maar daden
Literair festival in 's-Hertogenbosch: Geen daden maar woorden (gdmw)

DINSDAG geef ons heden
In De revanche van de roman (2009) schreef Thomas Vaessens: 'Wie, zoals ik, ervan uitgaat dat de literatuur verankerd is in het idee van een vitale burgermaatschappij, heeft vooralsnog van de roman het meest te verwachten.' (p. 90)
Toch is de indrukwekkendste bijdrage aan dit soort engagement sindsdien een poëziebundel geweest: Gemraad Slasser d.d.t. van Robert Anker.
Lees en sla steil achterover.

WOENSDAG Subjectieve lezer
Nog iets over Fredrik Teeven: Vrij Nederland memoreert hoe Teeven zich ooit 'bij Barend en Van Dorp aan tafel mengde in een discussie over de vaste boekenprijs, met het standpunt dat die prijs wat hem betrof gewoon elk jaar moest worden blijven uitgereikt.'

DONDERDAG Zondvloed
Vandaag slachtoffer geworden van een oneerlijke regenbui: overal om je heen blauwe lucht en dan net onder die ene allesvernietigende regenwolk fietsen.

VRIJDAG Anzhi en Grozny
Les 1 reclame & marketing: gebruik nooit iemand uit de voetballerij voor je actie, want niets zo veranderlijk als dat wereldje. Daar kwam ook PSV achter deze week. Balasz Dzsudzsák was nog niet vertrokken naar Rusland of de supporters vonden een wervingsfolder op de deurmat met daarop Dzsudzsák: 'Ik ben er volgend seizoen weer bij, u toch ook?'
Ook leuk: Ruud Gullit in de reclame van BeterHoren: 'Bij wedstrijdbesprekingen kan ik de mensen steeds minder goed verstaan.' Misschien door alle decibellen in die nachtclubs, Ruud?

ZATERDAG WFH
Gisteren weer twee prachtboeken verschenen: Willem Frederik Hermans, Volledige Werken deel 14 en Willem Frederik Hermans & F. Bordewijk, Een onmiskenbare verwantschap. Brieven 1944-1965.

Geen opmerkingen: