zaterdag 7 mei 2011

Zeven dagen lang (61)

1 t/m 7 mei

ZONDAG Norwich II
Dit is de 61ste aflevering van deze wekelijkse rubriek. In de tweede editie, 23 januari 2010, schreef ik iets over Norwich City:
"Op de eerste speeldag van dit seizoen, augustus vorig jaar, verloor het naar het derde profniveau gedegradeerde Norwich City thuis met 7-1 van Colchester United. Na 20 minuten, bij een stand van 0-4, stormden enkele supporters het veld op om vlak voor de dug-out, voor de ogen van de trainer, hun seizoenkaart te verscheuren. Dit weekend won Norwich tijdens de 26ste speelronde met 5-0, nota bene bij Colchester. De club is na het dramatische begin aan een niet te stuiten opmars bezig en stevent af op promotie. Wat zullen die supporters zich opvreten van spijt..."
Norwich promoveerde toen inderdaad naar het Championship, het tweede niveau. Daar eindigen de groen-gelen dit jaar op de tweede plaats, opnieuw genoeg voor promotie. Norwich City is volgend seizoen dus weer te bewonderen in de Premier League. Benieuwd of de seizoenkaart verscheurende supporters nog steeds een stadionverbod hebben...

MAANDAG Bin Laden gedood
Grafschriften op Osama Bin Laden:

Hier ligt Osama
Groetjes van Obama

(Op een boei ergens op zee:)
Hij was een Arabier
en niet een marinier
Desalniettemin
ligt hier ergens Bin

DINSDAG Colo(u)r
Snookercommentator Ted Lowe overleden. De Pers citeert zijn beroemdste uitspraak: 'Griffiths is snookerend on the brown, which, for those of you watching in black and white, is the ball directly behind the pink.'
Nooit bij stilgestaan, maar inderdaad: snooker kon pas een televisiesport worden toen de kleurentelevisie er was. Wat had het nog meer nooit gered zonder de kleurentv? Lingo. Bob Ross.

WOENSDAG Koning
Hans de Koning nieuwe trainer Helmond Sport. Weer carrièrepromotie voor Hans, het is hem van harte gegund. Zou helemaal mooi zijn als ook Helmond nog promoveert via de play-offs.

DONDERDAG Gerrit
In de laatste Hollands Diep een interview met Gerrit Komrij. Onno Blom bezocht de auteur thuis in Portugal. Het was echter te duur om ook een fotograaf mee te sturen, denk ik, want op een van de foto's is op de achtergrond een voordeur te zien met op de brievenbusklep een sticker waarop de tekst:
STAD GENT
GEEN RECLAMEDRUKWERK
A.U.B.

VRIJDAG
6 mei '02
Bart Chabot, voormalig dichter, tegenwoordig politiek historicus, besluit om uitgerekend op 6 mei zijn bijdrage in Pauw & Witteman te wijden aan Hans Janmaat. Erg subtiel.

ZATERDAG Ja doch
FC Sankt-Pauli - Bayern München 1-8!
En hiermee schaart Andries Jonker zich definitief in het rijtje illustere grootheden Alex Ferguson - Guus Hiddink - Marcello Lippi.
Jonker schijnt trouwens graag Louis van Gaal als zijn assistent te willen.

Geen opmerkingen: