zaterdag 12 februari 2011

Zeven dagen lang (51)

6 t/m 12 februari

ZONDAG Full frontal
Wim Brands is terug als presentator van Boeken. Brands lag enkele weken in de kreukels nadat hij frontaal geschept was, zo laat hij de kijkers weten. Prompt spreekt zijn eerste gast geestdriftig over de 'torpedokever' die altijd frontaal tegen een muur crasht: 'BAF!!'. Arme Wim.

MAANDAG DWDD-a
Jan Mulder gelooft niet dat een boer ook oprecht van zijn koeien kan houden. Geen wonder dat hij altijd de pik heeft op het CDA, die man begrijpt er helemaal niks van.

DINSDAG Wonderlijk
Afgelopen zondag had ik het met vrienden over de dood van Gerry Rafferty. Ik noemde 'Still Got the Blues' zijn bekendste nummer, maar dat moest natuurlijk 'Baker Street' zijn. 'Still Got the Blues' is van Gary Moore, en die is, zo blijkt vandaag, juist afgelopen zondag overleden.

WOENSDAG DWDD-b
In een meelijwekkende poging Wilders' opmerking 'De islamitische Mozart, de islamitische Gerard Reve, de islamitische Bill Gates, ze bestaan niet, want zonder vrijheid is er geen creativiteit' te ontkrachten, komt De Wereld Draait Door op de proppen met respectievelijk een volkszangeres, een televisiekok en een door de islamitische censuur tegengewerkte schrijver. Op die manier móet je Wilders wel gelijk geven...

DONDERDAG Adolf Wilders
De studente die in de College Tour met Bram Moszkowicz Geert Wilders een hedendaagse Adolf Hitler noemt zit na de reclame al bij Paul de Leeuw: de 'moedige' Fatima. Leer ons de VARA kennen.
Maar ja, ze had wel een punt: 'omdat hij toch ook ja euh, hij is iets.. hij wil iets.. wat eigenlijk ook hetzelfde is als Adolf Hitler in de Tweede Wereldoorlog.' Touché...

VRIJDAG Citaat van de week
'Ik ben een heel normale jongen.' (Mounir El Hamdaoui)

ZATERDAG Page
Gregory Page is weer in Nederland! Na zijn indrukwekkende optreden in Vrije geluiden vorig jaar, toch een programma voor een klein publiek, is hij vandaag te gast in het Muziekcafé van Radio 2. Het grote publiek leert Page kennen, goed zo.

1 opmerking:

Anoniem zei

Volledig eens met je woensdag.
Dat zo'n programma zo'n zielige poging doet om het ongelijk van Wilders te bewijzen is meelijwekkend.

Thomas