zaterdag 15 januari 2011

Zeven dagen lang (47)

9 t/m 15 januari

ZONDAG Monotoon genieten
Filmpje van de week. 'wp 51, backslash, dos...'

MAANDAG RIP
Richard 'Dick' Winters is overleden. De legendarische oorlogsheld die met zijn Easy Compagnie een belangrijk aandeel had in de bevrijding van zuidelijk Nederland werd 92 jaar. Goed dat hij nog zo oud heeft mogen worden.

DINSDAG Wakker
De nieuwe hopmannen van Wakker Nederland vonden het tot nu toe allemaal nog niet rechts genoeg. En dat Ochtendspits dan? Daar is het qua commentatoren altijd twee tegen een: twee rechtse politici tegen één linkse, twee rechtse journalisten tegen één van VN, etc.

WOENSDAG Caramba
Spanje is woedend dat Lionel Messi verkozen is tot wereldspeler van het jaar. Een speler van de wereldkampioen had met de eer moeten gaan strijken, vinden de Spanjaarden.
Tuurlijk, tien maanden non stop uitblinken weegt niet op tegen die met nipte 1-0 overwinningen bereikte wereldtitel...

DONDERDAG P&W
Haast onmerkbaar is Pauw & Witteman veranderd van een degelijk, wat braaf praatprogramma in een competitiestrijd tussen de beide presentatoren om wie de meeste snedige opmerkingen per aflevering weet te maken.

VRIJDAG VI
Eindelijk, Voetbal International is weer begonnen. Heerlijk weer elke week tweemaal anderhalf uur geoudehoer waar Johans zegen op rust.

ZATERDAG Bona fide
Sympathieke aanprijzing: 'Er bestaat naar mijn eigenzinnige, doch niet te schokken, overtuiging in de Nederlandse letterkunde geen treffender en geestiger beschrijving van de bonte denkwereld van een gezonde, bona fide jongen, dan Theo Thijssen in Kees de Jongen heeft gegeven.' (Carmiggelt over Kees de jongen)

2 opmerkingen:

ditisstefan zei

Die meneer in dat filmpje is ECHT een koning! Respect!

stefan zei

ja echt super! met zn roze hoes.
En RIP Winters.