zaterdag 11 december 2010

Zeven dagen lang (43)

5 t/m 11 december

ZONDAG Spoed?
Nu.nl: 'GroenLinks heeft zaterdag een spoeddebat aangevraagd over de nieuwe problemen op het spoor als gevolg van het winterweer. Dinsdag wordt bepaald of zo'n debat er ook komt.'
Dan is het al bijna geen spoeddebat meer. Misschien moet er een spoeddebat komen over de traagheid waarmee beslist wordt of er een spoeddebat komt.

MAANDAG Frits
In Jensen! zat vaak het schitterende onzinonderdeel 'De grap van Frits die eigenlijk geen grap is', een knip-en-plak-filmpje met Frits Barend waarin diens belabberde gevoel voor humor op de hak werd genomen. In Pauw & Witteman vanavond een echte: Frits himself maakt een heel slechte grap waar hij alleen zelf om moet gniffelen. Tussen 37:50 en 39:05.

DINSDAG DWDD
Ik blijf hem een wauwelaar vinden, maar Alexander Klöpping maakte vandaag een goede beurt bij De Wereld Draait Door. 'In een tijd dat overheden steeds meer privégegevens van burgers willen weten moet je niet raar opkijken als er een tegenreactie komt via het internet.'

WOENSDAG Ries
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om de clubcard af te schaffen. Nu de voetbalwet er eindelijk is, is de kaart overbodig geworden. De motie was ingediend door Richard de Mos (PVV). Nooit gedacht dat De Mos ooit nog eens verantwoordelijk zou zijn voor een uitstekende politieke beslissing.

DONDERDAG Zeven dagen lang
Wat is dit eigenlijk voor rubriek? Dagboek? Notities? Gemuteerde tweets?

VRIJDAG Górecki
Helemaal gemist: vorige maand is Henryk Górecki overleden. De Poolse componist was afkomstig uit de buurt van Auschwitz. Zijn prachtige derde symfonie wordt vaak beschouwd als een reactie op de gruwelen die zich toen hebben afgespeeld. Vooral het tweede deel, gebaseerd op de door een 18-jarig meisje op haar celwand in Zakopane geschreven tekst 'O mama, huil maar niet', is indrukwekkend.

ZATERDAG Kerstboom(pje)
Vanavond mijn eigen kerstboompje (1 meter hoog) opgetuigd. Regels van de Bee Gees spoken door mijn hoofd: 'When I was small, and Christmas trees were tall [...] / Now we are tall, and Christmas trees are small'.

3 opmerkingen:

Ricardo zei

Ook nooit gedacht dat een De Mos ooit een goede voetbalgerelateerde beslissing zou nemen.

Marc van Zoggel zei

Scherp ;)

Anoniem zei

De Partij voor de Dieren is zeker geen marginale onzinpartij. Neem eens een kijkje op de website om te zien wat we allemaal bereiken. Zo heeft de Eerste Kamer onlangs weer twee moties van de PvdD aangenomen en de Tweede Kamer wordt door deze partij ook scherp gehouden op het gebied van bewust consumeren, milieuvervuiling, dierenwelzijn etc. Trots op Nederland stelt inderdaad niets voor, maar voor een kleine partij als de Partij voor de Dieren hebben wij wel degelijk een grote invloed op de rest van de partijen. Zij zijn dankzij de PvdD ineens ook diervriendelijker. Ik hoop dat je er na het lezen van mijn bericht anders over denkt. Groeten van Saskia Oskam, Partij voor de Dieren werkgroep Utrecht