zaterdag 30 oktober 2010

Zeven dagen lang (37)

24 t/m 30 oktober

ZONDAG 10-0
Eén lichtpuntje kan ik uit de smadelijke 10-0 peuren: Feyenoords grootste nederlaag aller tijden staat niet meer op het conto van aartsrivaal Ajax.

MAANDAG Van Rossem
Vreemde gewaarwording: bij het lezen van Maarten van Rossem, Waarom is de burger boos? Over hedendaags populisme (2010) hoor ik non stop de auteur met zijn bromstem de zinnen oplezen.

DINSDAG Octopaul
Gerechtigheid: octopus Paul is kapot. De profeet-inktvis die bij het afgelopen WK alle wedstrijden - inclusief de finale - goed voorspelde, kan geen schade meer aanrichten voor Oranje.
Toch heeft hij ons vlak voor zijn dood op de valreep nog een hak weten te zetten: de organisatie van het WK 2018 gaat volgens Paul naar Engeland.

WOENSDAG Van Rossem (2)
Ook Van Rossem beschikt over een profetische blik. In zijn boekje, dat in februari van dit jaar verscheen, schrijft hij op p. 117 over Wilders: 'Wellicht zal zijn Deense vriendin Pia Kjaersgaard hem adviseren gedoogsteun te verlenen aan een conservatief minderheidskabinet. Dat zou hem aanzienlijke macht kunnen geven en zijn parlementaire positie verder legitimeren. De vraag is natuurlijk of het fatsoenlijke christelijke deel van het CDA daarmee zou kunnen leven.'
Of ze hebben bij de PVV Van Rossems boekje gelezen, dat kan natuurlijk ook.

DONDERDAG Voltreffer van de week
'De steeds psychotischer wordende Thomas von der Eigendunk'
(Herkauwer, hier)

VRIJDAG Marco B.
Het werd 's ochtends op Radio 2 al voorspeld en het is nog uitgekomen ook: 'Waterkant', de nieuwe single van Marco Borsato, is op #1 binnengekomen in de single top 100. Het is zijn zestiende nummer één-hit en daarmee evenaart Borsato de Beatles.
Marco Borsato die op gelijke hoogte komt met de Beatles. Als je daar geen cultuurpessimist van wordt...

ZATERDAG Marco B. (2)
War
Child
distantieert
zich
nogmaals
van
deze
kutzanger
(P.Kouwes, 'Marco Borsato', uit de bundel Daar schrik je toch van)

3 opmerkingen:

Frits Winter zei

Niets over Harry?

Marc van Zoggel zei

Doet 's rustig, jungske. Het is vanochtend pas bekendgemaakt.

Jeroen zei

Gelukkig telt de Single Top 100 niet echt. Al zal het niet lang duren voor Marco op 1 van de top 50 staat :(