zaterdag 17 april 2010

Zeven dagen lang (14)

11 april t/m 17 april
ZONDAG Slak
In een van de hoofdstukken van Morgen heten we allemaal Ali laat Gerrit Komrij zien hoe een gedicht van hem tot stand is gekomen. Bij het nalezen van het gedicht ontdekte Komrij dat hij abusievelijk 'Zeno en de slak' had geschreven. In de beroemde aporie is natuurlijk sprake van een schildpad.
Dit is blijkbaar een hardnekkige vergissing in het brein van Komrij. In het stuk over Gerrit Achterbergs 'Jachtopziener' in het prachtboek Komrij's canon schreef Komrij namelijk over het gevoel dat er in dat gedicht eigenlijk iets anders moest staan dan er nu staat: 'het lijkt wel Zeno en de slak'.

MAANDAG Mevr. Ino
Oei, er is een Rita Verdonkje geslopen in de PVV-kandidatenlijst: nummer 27, Ino van den Besselaar, volgens de portretfoto een corpulente meneer met schemerende snor, wordt in het kadertje als volgt geïntroduceerd: 'Zij werkte 11 jaar bij het ministerie van Sociale zaken [...]'.

DINSDAG Dhr. Ino
De fout is ontdekt. Ino is een 'hij' geworden.

WOENSDAG Teleurstelling
Greg Shapiro, Amerikaans-Nederlandse komiek van Comedy Central. Zit-ie eindelijk bij De Wereld Draait Door, de hele uitzending zien we hem op de achtergrond in beeld, komt-ie helemaal niet aan tafel...

DONDERDAG Paniekreactie
De bekerfinale wordt over twee wedstrijden gespeeld, zonder uitsupporters.
Dat WK van 2018 kunnen we nu ook wel vergeten.

VRIJDAG Degradatiespook
FC Oss - Telstar 1-1. Een grote teleurstelling, met nog 1 wedstrijd te spelen hebben we handhaving voor het eerst niet meer in eigen hand.

ZATERDAG Uruzgan
Twee Nederlandse militairen gesneuveld in Uruzgan. Arnon Grunberg in Kamermeisjes en soldaten. Arnon Grunberg onder de mensen:
'"Heb je er zin in?" vraag ik.
[Sergeant Harry] haalt zijn schouders op.
"Ik zie het zo," zegt hij, "deze uitzending is een nieuwe bank."
"Een nieuwe wat?"
"Een nieuw bankstel. Deze uitzending betekent voor mij lekker zitten. En ik ben heus niet de enige die zo denkt. Anderen doen het voor rolluiken of overgordijnen."
[...]
De Nederlandse militairen die zijn gesneuveld in Afghanistan, zijn misschien gesneuveld voor een nieuwe eettafel of een tv. Dat is niet tragischer dan sterven voor een betere wereld. Volgens de filosoof John Gray is een betere wereld toch een utopie. Dat kan van een nieuw bankstel niet worden beweerd.'

Geen opmerkingen: