maandag 15 juni 2009

Toet toet

Oranje heeft zich met speels gemak geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika. Verheugend natuurlijk, maar het zal een vreemd WK gaan worden. Dat leid ik af uit de generale repetitie die momenteel in het land plaatsvindt onder de naam Confederations Cup. De organisatie heeft namelijk elke bezoeker (supporters zijn er nauwelijks) een enorme toeter in de handen gedrukt. De volle negentig minuten lang plus blessuretijd klinkt een monotoon toetergeluid waar je al na vijf minuten horendol van wordt. Ik bid vurig dat de organisatie deze toeters volgend jaar verbiedt of gewoon niet verspreidt.

Waar ik ook op hoop, is dat Oranje in de poule komt bij het gastland. Zuid-Afrika is namelijk afgezakt naar een bedenkelijk niveau. Alleen Aaron Mokoena is nog een enigszins bekende naam, al komt dat wellicht door zijn korte Ajax-verleden. De overige Zuid-Afrikanen zijn volslagen onbekenden (Pienaar stond ernaast). De meeste indruk maakte nog de naam van de nummer 6: MacBeth Sibaya. Dieptepunt uit de openingswedstrijd Zuid-Afrika - Irak was de pijnlijk knullige actie tien minuten voor tijd. Hulde ook voor de Irakese commentator in onderstaand filmpje die Hem bedankt voor deze Zuid-Afrikaanse blunder.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De FIFA is al bezig met een verbod op die vuvuzela's. We werden er gisteren inderdaad gestoord van.
thomas

annelies zei

Ik vind dat iedereen een beetje moet chillen wat betreft die vuvuzela's. Alsof die Heinekentoeters of ratels niet irritant zijn. Bovendien hoort het erbij, typisch Zuid-Afrikaans blijkbaar. Gewoon genieten van het voetbal en niet gaan miepen over dat lawaai.. Echt typisch Nederlands gemierenneuk dit. Beetje jammer, Marc ;)