vrijdag 18 januari 2008

Tragiek voor Saybia-zanger

Vorige maand zijn de vriendin en het dochtertje van Saybia-zanger Søren Huss betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeluk. De twee werden door een vrachtwagen geramd. Sørens vrouw overleefde het ongeval niet, zijn dochtertje werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zie ook hier.

Saybia is een Deense band die in 2002 in Nederland doorbrak met de - gelijktijdig uitgebrachte - singles 'The Second You Sleep' en 'The Day After Tomorrow' van het album The Second You Sleep. Er werd op tv heftig reclame voor gemaakt en ik besloot het album aan te schaffen. Daar heb ik nooit spijt van gehad, want er stonden enkele pareltjes op de plaat. De opvolger These Are The Days kwam uit in 2004 en vorig jaar verscheen het derde internationale album Eyes On The Highway. Naar het prachtige liedje 'Angel' van dat album verwees ik eerder al eens kort. Het refrein van 'Angel' heeft nu een extra lading gekregen:

Never felt so alone
Stripped naked and cold to the bone
Naar verluidt zal het dochtertje van Huss van haar verwondingen herstellen en in tegenstelling tot haar moeder het ongeluk overleven. Dat neemt niet weg dat zo'n gebeurtenis in en in triest is en blijft. De Europese tour is uiteraard voorlopig stopgezet. Laten we hopen dat Huss er weer bovenop komt en in het schrijven van nog meer mooie liedjes een manier vindt om zijn pijn en verdriet te verwerken.

And now seven demons are riding on my back
Get off my back...

['7 demons']

1 opmerking:

ditisstefan zei

Dit trieste nieuws was langs me heen gegaan. Het zat Scandinavische bands niet altijd mee het afgelopen jaar... Eerder overleed ook al de gitarist van Madrugada. Die laatste band komt echter wel gewoon met het nieuwe album deze maand.

Eyes On The Highway is inderdaad een mooie plaat, net als The Second You Sleep. Erg mooi.