woensdag 26 december 2007

Van start

Vandaag 00.05 uur is de Top 2000 weer van start gegaan. Het begin is altijd erg leuk. Een half uur van tevoren de juiste frequentie opzoeken (wat nog niet meevalt) en dan afwachten. Twee jaar geleden was Mart Smeets nog te horen met zijn Off the record waarin hij obscure Amerikaanse kerstplaatjes draaide; erg leuk. Nu mocht de EO de laatste zendtijd voorafgaand aan de 144 uur non-stop Top 2000 vullen. Zij deed dat met Michael W. Smith in concert. Al gospelend richting de Top 2000 dus.

Na het nieuws begint altijd meteen de nummer 2000, waarna de openingstune en het inleidende praatje van de DJ te horen zijn. Dat is altijd weer een mooi moment: het is weer begonnen, de hele rits platen ligt nog voor ons. De eerste dag is vaak de interessantste dag. Dan hoor je onbekende platen en ontdek je artiesten die je nog niet kende. De nummer 2000 mag zich altijd in de handen wrijven, want die is steevast in de volgende editie gestegen. Zo verging het o.a. Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich, 'I Should Have Known Better' van The Beatles en dit jaar 'What Can I Say' van Boz Scaggs.

De nummer 2000 van dit jaar is 'Sausolito Summernight' van Diesel. Ik kende de plaat niet, maar hij bleek een mooie opener van de editie van 2007. In het eerste uur viel sowieso veel te genieten. Hoogtepunt was 'Pictures of Lily' van The Who, maar ook klassiekers als 'Oh, Carol' van Neil Sedaka, 'Please, please me' van The Beatles, 'Keep on Running' van de Spencer Davis Group en 'Cathy's Clown' van Phil en Don Everley kwamen voorbij. Voeg daarbij toe 'ontdekkingen' als 'Home on a Monday' van de Little River Band en het genoemde 'Sausolito Summernight' en zie als resultaat een geslaagd eerste uur.

Inmiddels is de Top 2000 in volle gang, zonder onderbrekingen onderweg naar de nummer 1 vlak voor de jaarwisseling. Geen leukere achtergrondmuziek bij de laatste dagen van het jaar dan de vele klassiekers en de enkele nieuwe ontdekkingen.

Geen opmerkingen: