dinsdag 18 december 2007

[Lijstjesmaand] (18): Illustere TOPpers

Stefan a.k.a. Leggoz/Cor Janssen/Correkes zond als suggestie voor een top 5 een 'top 5 top goals' in. Er zijn vele mooie goals gemaakt, hoe ongeloofwaardig dat misschien ook mag klinken, maar het wordt pas interessant om die te bespreken als er beelden beschikbaar zijn. Die zijn er niet, althans niet in mijn bezit. Daarom een kleine wijziging. Ook TOP heeft illustere voetballers gehad (en heeft die nog steeds). Anekdoten uit de oude doos.

Top 5 Illustere TOP-spelers
1) Henk Vos
2) Michael Brunswijk
3) Glenn Helder
4) Soeris Baidjoe
5) Charles Kazlauskas

Toelichting:
1: Jazeker, Henkie Vos heeft ook bij TOP gespeeld.bewijs Weliswaar en blauwe maandag, maar toch. Meneer staat in 2004 linksbuiten i.p.v. spits en dat trekt hij niet. Daarom verlaat hij de club na een schamele 3 goals in 18 wedstrijden, officieel omdat 'de ambities van Henk Vos op voetbalgebied niet geheel overeenkomen met die van de BVO TOP Oss.' De 36-jarige Vos en ambities... Wat een kutjanus.
2: Weet in het 'rampseizoen' 2001-2002 (100 tegengoals) maarliefst 3 (drie) keer in eigen doel te scoren. Deze man is een absoluut drama. Ik nomineer hem voor de titel 'slechtste TOP-speler allertijden'.
3: Helder - o.m. ex-Arsenal en vier keer Oranje - komt in de herfst van zijn carrière nog ballen in Oss. Of zeg maar gerust in de late winter. Blijkt door gebrek aan conditie, ritme en balgevoel een gevallen godheid. Na 10 duels en 1 doelpuntje is het definitief einde carrière.
4: Graatmagere, talentloze linksbuiten. In de zinderende achtste finale KNVB-beker tegen RKC speelt hij echter directe tegenstander Serginho Greene volledig uit de wedstrijd. Greene draaft de hele avond achter Baidjoe aan en wordt horendol. Baidjoe verdwijnt echter spoedig uit het betaalde voetbal en Greene schopt het tot kandidaat-international. Zo raar kan het lopen.
5: Zwolle, 28 oktober 2005 - In de laatste minuut maakt de thuisclub de 2-2, een zekere overwinning voor TOP vervliegt. Maar dan, in de blessuretijd, stoomt rechtsback Charles Kazlauskas naar voren en schiet de 2-3 binnen. De Amerikaan vliegt met ontbloot bovenlijf als een brullende leeuw de hekken in. Dat beeld van de intens gelukkige Charley staat elke supporter op het netvlies gegrift. Het doelpunt blijkt de inleiding tot de periodetitel en Kazlauskas groeit uit tot publiekslieveling. Iets wat hij tot op de dag van vandaag is (zie foto).
Foto: Marcel Bonte

Geen opmerkingen: