zondag 16 december 2007

[Lijstjesmaand] (16): Lachfilms

Top 5 Lachfilms

1) Dumb & Dumber
2) Kingpin
3) Uncle Buck
4) Ali G Indahouse
5) Austin Powers International Man of Mystery

Toelichting:
1: Deze film heb ik al tien keer gezien en kijk ik met genoegen nog een elfde keer. De ene hilarische scène na de andere. Jim Carrey vertolkt werkelijk magnifiek de rol van Lloyd. Dit fragment is misschien wel het hoogtepunt uit de film. '"Pull over!" - "It's a cardigan, but thanks for noticing." - "Yeah, killer boots man!"'
2: Bill Murray - nog zo'n topper - in een glansrol. Deze keek ik eens op een verloren zaterdagnacht op Nederland 3 en hij bleek een grote positieve verrassing. Check in dit fragment aan het eind de heerlijk arrogante Murray.
3: Omdat John Candy een veel te vroeg overleden koning is. De film is in zijn geheel niet zo héél erg grappig, maar de 'unbreakable plate'-scène is ongeëvenaard: in dit fragment tussen 1:14 en 1:33.
4: Het zijn films als deze die me zo'n fan van lachfilms maken. Gewoon onbedaarlijk schuddebuikend lachen om pretentieloze droge humor, bijvoorbeeld in dit fragment.
5: Geweldig karakter, die Powers. Absolute hoogtepunt is uiteraard de 'three-point-turn' met het karretje in dit fragment!

1 opmerking:

correkes zei

haha geniaal..alleen die Ali G vind ik persoonlijk iets minder.
de rest zijn ware dijenkletsers haha;)