donderdag 13 december 2007

[Lijstjesmaand] (13): Websites

Op verzoek van Jerry een top 5 van websites die ik frequenteer.

Top 5 Websites

1) GeenStijl
2) Papieren Man
3) top-oss.nl en .com
4) DBNL
5) Hitsallertijden

Toelichting:
1: Vader aller weblogs. Altijd scherp, provocerend en met de kont tegen de krib. Vertegenwoordiger van noodzakelijke tegencultuur die tegenwicht biedt aan ingesleten maatschappelijke patronen en gevestigde orden. Ik moet altijd weer hoofdschuddend glimlachen als de hedendaagse incrowd weer eens in zijn wiek geschoten is door een actie van GeenStijl en er totaal geen raad mee weet, á la Vrije Volk en Telegraaf in '66 t.o.v. Provo.
2: Nuttige site waar dagelijks veel literair nieuws verzameld wordt en in neutrale bewoordingen weergegeven wordt. Doet daarnaast dienst als doorklikportal naar andere literatuurgerelateerde sites als De Contrabas en NRC Boeken.
3: De .com site is de supporterssite en was voorheen de enige fatsoenlijke, up-to-date website, maar sinds een jaar is ook de officiele website zeer professioneel van aard en lay-out, en de moeite waard om bij te houden.
4: Goudmijn aan teksten uit de Nederlandstalige literatuur en literatuurwetenschap. Doet net als de nummer 2 ook dienst als vertrekpunt om via de links andere literatuurgerelateerde websites te bezoeken. Pluspunt is ook het maandelijkse gedicht; dat van juli/augustus 2007 is mijn persoonlijke favoriet.
5: Site waarop alle mogelijke lijsten op het gebied van de popmuziek zijn verzameld. Om uren in rond te struinen. Aardig is dat de beheerder ook steeds meer zijn eigen stem laat horen, bijv. door oordelend commentaar toe te voegen aan lijsten en door eigen hitsallertijden-lijsten te publiceren.

1 opmerking:

ditisstefan zei

Ik mis een bepaalde website. ;)