zondag 24 juli 2016

Zeven dagen lang (288)

18 t/m 24 juli

MAANDAG Zomergast
Abou Jahjah reageert ook op Baton Rouge... De zoveelste ontsporing van een gevaarlijke gek. Een salonfähig geworden gevaarlijke gek, tot overmaat van ramp: op 31 juli a.s. een avond lang gefêteerd door de VPRO!

DINSDAG Jonguh!
Schalke 04 oefent vanavond tegen DSC Wanne-Eickel.
Sympathiek dat die Duitse amateurs hun club naar een Brabantse verwensing hebben genoemd.

WOENSDAG EUSSR
Veel commotie over de censurerende acties van Facebook en Twitter, die zelfs hele accounts schorsen of verwijderen. Maar zijn we al vergeten dat dit - óók dit - op bevel van Frans Timmerfrans gebeurt? Zie deze tweet van maart dit jaar.

DONDERDAG 2017
Iemand zei laatst: 'Als over een x aantal jaar in een pubquiz de vraag gesteld wordt: "In welk jaar...", antwoordt dan meteen: "2016"; dikke kans dat je het goed hebt.'
Zeer waar - het is nu al een krankzinnig jaar -, maar wat staat ons nog te wachten in 2017? 
Als de incompetente malloot Trump leider van de vrije wereld is geworden - of de krijsende havik Clinton, wat nauwelijks minder erg is. 
Als het Front National het toch al desintegrerende Frankrijk nog verder verscheurt, en de Duitsers na nog wie-weet-hoeveel Amokläufe naar de stembus moeten. 
Als mijnheer Wilders ten onzent een enorme verkiezingszege boekt, en Dr Gert Jan Mulder vervolgens onze defensie of justitie gaat bestieren.
Als IS nog meer aan de verliezende hand raakt in Irak en Syrië en dus een nog groter gevaar voor Europa wordt. (Er wordt een Europese 9/11 voorspeld - een aanval met chemische wapens?) 
Als de Hitler-copycat Erdogan zijn re-enactment van jaren dertig nazi-Duitsland verder doorzet, en de EU haar appeasement-politiek.
We had everything before us, we had nothing before us.

VRIJDAG Zwarte vrijdag
Dat Dumoulin de Vuelta-winst verspeelde op de laatste dag hadden we ergens nog ingecalculeerd, maar de stuurfout van Kruijswijk in de Giro en de schuiver van Mollema nu in de Tour zijn toch net te veel van het goede. We mogen best wat kritischer zijn. Twee keer op rij wordt een zekere eindzege of podiumplaats uitermate knullig verspeeld. Het legt wellicht toch een dieper probleem bloot: als het eropaan komt geven onze jongens niet thuis. Porte stond ook langs de kant, maar hij sloot wel op tijd aan. Froome ging ook op zijn gat, maar hij zat er wel weer bijtijds bij. We worden niet kwaad, want het hoort erbij en het zijn zulke verschrikkelijk aardige jongens - maar godverdomme.

ZATERDAG Spreekwoordverbeteringsservice
Angst is een raadgever.

ZONDAG OS
Aardige Reünie over de Olympische Spelen van 2000. Takes me back. Zoals het WK 1998 mijn 'oer'-WK voetbal is, zo is Sydney 2000 mijn oer-Olympische Spelen. En dan was het ook nog eens een belachelijk groot succes voor Nederland. Toch blijven het voor altijd de Spelen van Eric Moussambani.

Geen opmerkingen: