zaterdag 23 juli 2011

Zeven dagen lang (70)

17 t/m 23 juli

ZONDAG
Inval
Over een tijdje hoef je niet meer op te staan als er oudere mensen de trein of bus in komen, want dat zijn dan babyboomers.

MAANDAG De Pers
Na Tom Schalken deze week opnieuw een ontluisterende reportage in De Pers: jonge vrouwen over kinderen krijgen.
'Deze generatie twintigers en begin-dertigers zien het krijgen van kinderen en het zoeken en vinden van de perfecte relatie als twee aparte projecten.' Het staat er echt. Projecten. Met Daphne Deckers als consultant zeker.
'Door een kind ben je nog meer met elkaar verbonden dan wanneer je trouwt. Een kind is voor altijd.' Trouwen blijkbaar niet. Een kind is voor altijd... alsof ze het over een tatoeage hebben. En maar zeuren over die 'carrière'. Arme kinders.

DINSDAG Gewoon
Fränk en Andy Schleck zijn zulke gewone jongens, zo luidt de communis opinio. Ten onrechte, de Schlecks acteren gewone jongens in plaats van het te zijn. Het predikaat 'gewone jongen' moet door de buitenwacht opgeplakt worden, als je zélf steeds roept dat je zo gewoon bent, ben je het juist niet.
Geef mij maar Alberto Contador, die blijft ondanks alle gekte die hem omringt altijd correct en daardoor sympathiek. De manier waarop hij Marianne Vos begroette en te woord stond getuigde van een oprechte interesse en waardering voor Vos.

WOENSDAG Jopie
Hee, Johannes Heesters leeft ook nog steeds!
Hij gaat Petrus spelen in een korte film. Als ik niet tot Petrus kom, komt Petrus wel naar mij, moet hij gedacht hebben. In het Duits dan uiteraard.

DONDERDAG Stripheld
Koning: europarlementariër en -criticus Derk-Jan Eppink. Hij lijkt ook op Dirkjan.

VRIJDAG Tip van Le Bob
De overhemden van Mart Smeets: WTF draagt Mart? Jammer van de vastzittende capslock en de schuttingwoorden, maar verder zeker een genietbaar gelegenheidsblog.
Gaat het qua kleding bergafwaarts met Mart, qua sidekicks zit er wel progressie in deze Avondetappe. Na de vakantiewerker Ronald Waterreus en de rancuneuze pedanterik Thijs Zonneveld was de sympathieke Edwin Winkels met zijn zinnige bijdragen al een verademing, en in de laatste week wordt het nog visueel interessant ook met Renate Verhoofstad. Een chick mét verstand van sport, wat wil je nog meer?

ZATERDAG Evans wint
Hij moest huilen. Achter die hoop schroot gaat toch een mens schuil.

Geen opmerkingen: