dinsdag 4 maart 2008

Uit de presentatiegids

Afgelopen zondag waren 32 882 toeschouwers in Het Osse Kuipje getuige van de seizoensouverture waarin FC TOP Oss met 2-0 te sterk was voor FC Baloverhetdak. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de supporters de 'Presentatiegids FC TOP Oss Seizoen 24'.

W=aantal gespeelde wedstrijden voor de club. De citaten komen werkelijk uit het spel.
1.Fausto Polizzi (CHL) Doelman W:58
Zwijgzame Chileen. Gehard door het leven op straat en door zijn ervaringen bij de ordehandhaving. Zag menigmaal de dood in de ogen en verjoeg hem even zo vaak. Projecteert zijn doodsverachting nu in katachtige reflexen en driest uitkomen.
Citaat: 'Vroeger zat ik bij de politie'

2.Kristijan Skubic (SLO) Verdediger W:30
Spijkerharde Sloveen met een missie. Werd aanvankelijk genegeerd en werkte zijn wedstrijdjes af in het tweede. Schaafde zijn verdedigende vaardigheden haast ongemerkt bij tot bijna perfect, zodat men niet meer om hem heen kon. Schaaft nu voornamelijk schenen van op hem af komende spitsen.
Citaat: 'Dann macht das Bäng Boom Bäng!'

3.Jerry Jacobsson (SVE) Verdediger W:3
Populaire Zweedse kaalkop die door aanhoudend blessureleed pas drie officiële wedstrijden voor de FC speelde. Is nu topfit en fungeert als stand-in voor de drie verdedigers van de basiself. Loert vanuit het tweede op zijn kans. Houdt van vissen en kruiswoordpuzzels (geen Zweedse).
Citaat: 'Zoals het klokje thuis tikt, tikt het overal'

4.Matthäus Ausfelder (GER) Verdediger W:75
Duitse PanzerFaust met passie voor gemene overtredingen. Onmisbare rots in de branding, dat dan weer wel. Geeft redelijk leiding aan zijn medeverdedigers en wordt steeds vaker opgeroepen om een vrije trap snoeihard op doel te poeieren. Zweert bij Oost-Duitse tijgerbalsem.
Citaat: 'Ik ben de Abwehr-Chef!'

5.Gertjan Eskens (NED) Verdediger W:41
Jeugdige, kopsterke mandekker. Speelt in zijn Corsa cd's van Hüsker Dü af om zich op te laden voor de wedstrijd. Volgt vanwege wijkende haargrens de cursus 'camouflerend kammen'.
Citaat: 'New Day Rising!New Day Rising!New Day Rising!'

6.Moni van Schuppen (NED) Vleugelspeler W:70
Zachtaardige, goudeerlijke jongen met het uiterlijk van Erik de Noorman. Verandert in het veld van pacifist in houthakker. Nadert de dertig en volgt daarom de thuisstudie 'stucadoor en tegelzetter'. Huis is aldus permanent een zooitje.
Citaat: 'Als je irritant bent, doe ik mijn achternaam eer aan...'

7.Gaston Wilnis (NED) Aanvaller W:32
Wispelturige spits met een neusje voor de goal. Deed de temperamentvolle Marcos Costa tegen de verwachting in in mum van tijd vergeten. Voetbalt het liefst op Adidas Pro 'Henk Vos'- voetbalschoenen.
Citaat: 'Niemand geloofde in mij, maar ik scoor aan de lopende band'

8.Joaquín Cenador (ESP) Middenvelder W:71
Filosofische Galiciër met tobberig karakter. Snelt langs tegenstanders als een Spaans haasje, maar deelt net zo lief een lochte doodschop uit. Verdeelt zijn uren tussen de club en zonnestudio 'Bruintje Beer'.
Citaat: 'Wat is het hier koud...'

9.Ronald van Bon (NED) Aanvaller W:96
Topspits in optima forma. Nog geen 25 en nu al meer dan 50 doelpunten op zijn conto. Viert zijn goals in innige omhelzing met de verzorger. Die is daar steeds minder van gediend en overweegt zijn spuitbussen aan te vullen met een flesje pepperspray.
Citaat: 'Mijn bijnaam is "Bonald"'

10.Jaap van Ewijk (NED) Middenvelder W:44
Regisseur op het middenveld en in het plaatselijke amateurtheater. Speelde jarenlang in Spanje maar kon de verleiding niet weerstaan terug te keren naar zijn vaderland. Geniet nu weer van aanvallend spel, westenwinden en vochtige grasmatten.
Citaat: 'Ik ben blij dat ik terug ben in Nederland. Gelukkig mag ik hier aanvallender spelen dan in Spanje!'

11.Marques (BRA) Vleugelspeler NIEUW
Volledige naam: Marques Meireles da Silva. Wervelwind uit de favela's van Rio de Janeiro. Houdt een goddelijke kanarie in een kooitje. Serieuze aankoop van FC TOP Oss voor komend seizoen. Moet de spitsen van bruikbare voorzetten gaan voorzien.
Citaat: 'Voetbalnaam Marques!'

12.Casper Schalkx (NED) Doelman W:10
Reservekeeper. Is een beetje de Franck Grandel van FC TOP Oss: leuk dat je hem achter de hand hebt, maar je houdt je hart vast dat je eerste keeper geblesseerd raakt.
Citaat: 'Reservekeeper... Ik blijf hopen op een basisplaats.'

13.Anton Mansveld (NED) Verdediger W:62
Behorend tot het meubilair. Vanaf het prille begin erbij. Speelde in de krochten van de negende divisie en mag nu in de zesde divisie de bank warm houden. Aast op de stoel van technisch directeur na zijn actieve loopbaan.
Citaat: 'I tried so hard and got so far...but in the end it didn't even matter...'

14.Tadeáš Šnajdr (CZE) Middenvelder NIEUW
Tweede topaankoop. Moet het middenveld van nieuw elan voorzien. Sympathieke Speedy Gonzales met voorliefde voor cashewnoten en een wodkaatje op zijn tijd. Heeft meer haar op zijn kin dan op zijn pan.
Citaat: 'Mijn neef heet Wesley Šnajdr'

15.Imko Koks (NED) Middenvelder W:147
Seizoenen lang dé exponent van de jeugdopleiding. Zit nu sleet op en knokt om een basisplaats. Handelsmerk is de met effect genomen vrije trap. Wordt soms gepest om zijn voornaam. De manager gedoogt dat uiteraard.
Citaat: 'Uit het jeugdteam opgeklommen tot onmisbare middenvelder; nu heb ik mijn beste tijd gehad'

16.Bob Spohn (SUI) Middenvelder NIEUW
Talentje, groeibriljantje, Zwitsertje. Mag nog geen autorijden of sterke drank kopen. Verblijft opvallend vaak in de fitnessruimte of met landgenoot Blaise Nkufo in een literair café. Spreekt dan ook Deutsch, Français, Italiano & Rumantsch!
Citaat: 'Ik zit liever in het krachthonk dan dat ik op het veld sta'

17.Jip Elmendorp (NED) Middenvelder NIEUW
Gescout in de regio. Leergierig doch eigenwijs. Richt zich op zijn stofzuigerfunctie als verdedigende middenvelder. Heeft een vriendinnetje dat Janneke heet. Serieus.
Citaat: 'Ik houd van literatuur: de autobiografie van Seedorf is prachtig!'

18.Rubén Díaz-Perona (ESP) Middenvelder NIEUW
Op voorspraak van Cenador naar Olanda gehaald. Werd al spoedig gesignaleerd met spekkies, drop en stroopwafels. Vanwege de integratiebevorderende werking is een oogje dichtgeknepen.
Citaat: 'Cenador zal mij begeleiden zodat ik hem kan opvolgen'

19.Jerôme van der Smissen (NED) Aanvaller W:10
Zeer gewaardeerde sleurspits a la Bombarda. Mannetjsputter, scoort vaak en is ook niet te beroerd mee te verdedigen. Hoopt ooit aanvoerder te mogen worden sinds hij een keer de band droeg en een dijk van een wedstrijd speelde. Het bleek overigens om een rouwband te gaan. Citaat: 'Aangenaam, Van der Smissen. Als ze me missen dan ben ik pissen'

20.Bart Van Hintum (NED) Vleugelspeler W:6
Wordt vaak verward met de 'real life' Bart van Hintum. Is dan ook vooral door zijn naam bij de FC beland. De trainer twijfelt tussen vleugel en spitspositie. Waarschijnlijk wordt het geen van beide.
Citaat: 'Ik ben Bart van Hintum. De donkere versie welteverstaan'

21.Bouke Huttner (NED) Vleugelspeler W:94
Samen met Mansveld TOPper van het eerste uur. Ongelooflijk populair bij het publiek met zijn charismatische verschijning en wapperende manen. Werd regelmatig gepasseerd maar heroverde altijd weer zijn basisplaats.
Citaat: 'Gooi je haar los, maak me gek'

22.Francas Zapalskis (LIT) Vleugelspeler NIEUW
En dat is trainee nummer vier. Talentvolle Litouwer met kapsones. Moet nog wennen aan de Hollandse degelijkheid en nuchterheid blijkens zijn zilveren schoenen. Was bij aankomst misselijk van de lange vlucht en bevuilde aldus de voor de lunch gereed liggende broodjes. De teamgeest zakte.
Citaat: 'Piepjong, vingervlugski'

23.Donny de Zeeuw (NED) Verdediger NIEUW
Linksback, puur voor de breedte (=ter opvulling) gekocht. Strijkt zijn wekelijkse loon op en is daar content mee. Staat in de avonduren bij te beunen in snackbar 'De Nieuwe Hartklep'.
Citaat: 'Ik voetbal voor de poen, verder geef ik er weinig om...'

Transferbalans
Inkomsten uit verkoop:
G.Napolitano 1 767 000 €
A.Lãcãtus 1 030 000 €
L.Thomas 276 000 €
Z.Caiyang 1 823 000 €
H.Eriksen 26 000 €
Totaal: 4 922 000 €
Uitgaven aan inkoop:
T.Snajdr 1 540 000 €
B.Spohn 229 000 €
J.Elmendorp 116 500 €
R.Díaz-Pérona 297 000 €
Marques 1 360 000 €
F.Zapalskis 215 000 €
D.de Zeeuw 2 500 €
Totaal: 3 760 000 €
Saldo: +1 162 000 €


Van dit bedrag wordt 700 000 € geïnvesteerd in de uitbreiding van het stadion (van 36 000 naar 45 000 plaatsen). Het overige wordt aangewend voor aflossingen, onvoorziene uitgaven, afkoopsommen enz.

Wij wensen alle supporters een sportief en succesvol seizoen toe!

Namens bestuur FC TOP Oss,
M. van Zoggel - Manager Algemene Zaken

2 opmerkingen:

ditisstefan zei

Het duurde even voordat ik door had dat niet al die citaten in de presentatiegids konden staan. Briljant, chapeau, fantastisch :).

Anoniem zei

Je bent je coach vergeten, verder leuk om je spelers beter te leren kennen. Jammer van de vroege uitschakeling in de beker.