zaterdag 20 maart 2010

Zeven dagen lang (10)

14 t/m 20 maart

ZONDAG Top
FC Oss - FC Den Bosch 1-3
Spandoek in uitvak: Succes in de topklasse, volgend jaar tegen OJC.
Meest gehoorde reactie: wij degraderen niet.
Effectievere reactie: Alsof OJC naar de topklasse promoveert...

MAANDAG Gogme
Als de dvd van Eredivisie Live met de mooiste doelpunten van de laatste tien seizoenen iets duidelijk maakt, is het wel dat er tegenwoordig terecht een gele kaart wordt gegeven voor het uittrekken van het shirt na een doelpunt. Je ziet het op de dvd praktisch iedereen doen.
Op de dvd mag Jan van Halst enkele doelpunten van commentaar voorzien met zijn paintbrush-apparaat. Een van deze gedeelten is getiteld: 'Het gogme van Mateja Kezman'. Die moet Jantje zelf bedacht hebben.

DINSDAG Skele meloen
Een tijdje terug besprak ik de prachtige persiflage op de 3 J's in Koefnoen. De onzichtbaarheid van de derde J werd er treffend uitgelicht. Vandaag zitten de drie bij DWDD. En jawel hoor: de derde J komt nauwelijks in beeld en heeft nul komma nul tekst! Altijd mooi als de werkelijkheid de kunst navolgt.

WOENSDAG Hart voor Lucia
Het OM vraagt om vrijspraak voor Lucia de B. Een van de personen die zich altijd beijverd hebben voor de verpleegster is Maarten 't Hart. In EenVandaag wordt hem gevraagd waarom. Zijn eerste antwoord: 'Ze bleek van tuinieren te houden en daar houd ik ook van.' Wat een koning.

DONDERDAG Feeks
In de trein begint de vrouw die tegenover me zit met een waaier te wapperen tegen de gierlucht.
Dat je überhaupt op het idee komt een waaier mee te nemen omdat het voorjaar is en er op de weilanden en akkers weleens gegierd kan worden...
Zulke mensen moeten ze een enkelband omdoen die een stroomstoot afgeeft zodra ze de grote stad verlaten.

VRIJDAG HAFMO
In het eensluidende koor van juichtonen is Maarten van Rossem de enige die een dissonant geluid laat horen over Hans van Mierlo: politiek bedrijven via de televisie zou zonder hem ook wel groot zijn geworden en van alle bestuurlijke vernieuwingen die D66 voorstond is niets terecht gekomen.
Ik ben geneigd hem gelijk te geven.

ZATERDAG PSV-Twente 1-1De grote denker Blaise Nkufo brengt FC Twente een stapje dichter bij de landstitel. Na dit seizoen vertrekt hij naar Amerika. Yale? Princeton? Columbia? Harvard? Nee, naar de Seattle Sounders.

1 opmerking:

Maanboom zei

Waarom is een vrouw met een waaier een feeks?