zondag 20 april 2008

Play-offs!!!

Wie had dat gedacht? In mijn prognose was ik nog erg optimisisch met een 12e plek voor TOP Oss. De voorspelling leek echter uit te gaan komen. Na een paar keer op een haar na een periodetitel te hebben misgelopen, leek het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Niets is minder waar. Door een eindsprint zonder precedent (vier overwinningen op rij) werd een mooie 8e plaats bereikt en daarmee een ticket voor de play-offs om promotie. Daarin is dinsdag a.s. Helmond Sport de tegenstander in Oss. De kaartjes zijn gelukkig binnen.

Vrijdag volstond een gelijkspel tegen FC Eindhoven. In een sfeervolle ambiance werd het echter 3-1. Op de tribunes was het feest en op het veld niet minder. Met de tweede keer nacompetitie in drie jaar kroont Hans de Koning zich tot succesvolste TOP-coach ooit. Wat een koning. Het bereiken van de play-offs roept herinneringen op aan twee jaar geleden toen NAC Breda pas in drie wedstrijden plus een verlenging erin slaagde TOP op de knieën te krijgen. Als we nu wederom de tweede ronde halen wacht De Graafschap.

Hieronder het tweede halfjaarverslag. Voor het eerste zie hier.

1. (11-04) RBC Roosendaal - TOP Oss 0-1
Dé wedstrijd van het seizoen. Voorlaatste speeldag, uit tegen de directe concurrent om de achtste plaats. Door een sterke collectieve prestatie en een schitterend uitgespeelde aanval dik verdiend gewonnen.
2. (11-01) TOP Oss - MVV 4-1MVV deed nog volop mee om de titel en spelers gingen twee keer alleen op de keeper af. De Vogt redde tweemaal. Vervolgens alle duivels ontbonden en de reserveduitsers overlopen.3. (18-04) TOP Oss - FC Eindhoven 3-1
Qua voetbal hoort deze veel lager, maar het kolkende stadion, de mooie doelpunten en het eindresultaat (play-offs) met bijbehorend feest maakten deze wedstrijd onvergetelijk.4. (08-02) sc Cambuur-Leeuwarden - TOP Oss 1-2
Kon me niet herinneren ooit in Leeuwarden drie punten gepakt te hebben. Dit seizoen volledig terecht eindelijk wél. Quekel was goudhaantje met twee treffers.
5. (28-03) BV Veendam - TOP Oss 0-2
Onverwachte overwinning in hoge noorden, voorkwam dat laatste drie wedstrijden om des keizers baard zouden zijn en leidde winning streak in. Na Cambuur ook tweede hoge-noorden-wedstrijd gewonnen. Of, zoals een supporter zei: 'die verre uitwedstrijden worden nog leuk ook wanneer je iedere keer 3 punten pakt.'
6. (18-02) FC Den Bosch - TOP Oss 1-1Na de thuisoverwinning wederom een goede prestatie tegen de rivalen. Bart van Hintum in de laatste minuut op de paal... Niettemin vier punten dit seizoen tegen Den Bosch en, nog leuker, vijf punten afgepakt van deze buren.7. (04-04) TOP Oss - Haarlem 4-1
Dikke overwinning tegen de rode lantaarndrager. Bij vlagen goed voetbal. Naast de vier goals nog meer dotten van kansen, had gemakkelijk 6-1 of 7-1 kunnen zijn.
8. (09-12) Helmond Sport - TOP Oss 0-1Weer een uitoverwinning, in totaal maarliefst zes dit seizoen. Tegen Helmond vlak voor tijd 0-1 door een strakke schuiver van Jacobs.9. (15-02) TOP Oss - FC Zwolle 2-4Bizarre wedstrijd. Eerst 0-1, dan volledig onterecht rode kaart en penalty tegen. De Vogt stopt die, maar na nog een rode kaart lijkt het met 9 man een verloren zaak. Toch wordt het wonderbaarlijk genoeg 2-1. Na rust lang volgehouden, maar in de slotfase toch moeten buigen.10. (01-02) TOP Oss - AGOVV Apeldoorn 2-0Solide zege, geen moment in de problemen gekomen.11. (14-12) TOP Oss - Fortuna Sittard 2-0Bevroren tenen, slechte wedstrijd. Twee goals in laatste kwartier, Kazlauskas weer eens de hekken in.12. (21-03) FC Volendam - TOP Oss 3-0Verloren van de kampioen, maar zeer goed gespeeld. Dat de keeper van Volendam tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen, zegt genoeg.
13. (10-03) TOP Oss - Go Ahead Eagles 1-0
Matig voetbal, 0-0 leek het logische resultaat. In blessuretijd echter een machtige volley van Moutawakil:1-0.
14. (18-01) Stormvogels Telstar - TOP Oss 1-1
Om de periodetitel. Te zenuwachtig en te harde wind om goed te kunnen spelen. Laatste minuut officiële tijd 1-0 achter, minuut later toch nog gelijkspel.
15. (29-02) TOP Oss - FC Dordrecht 1-1
Vervelende wedstrijd, machteloos TOP Oss. Met een gelijkspel meer dan tevreden.16. (07-03) RKC Waalwijk - TOP Oss 3-0
Geen vuist kunnen maken.17. (22-02) FC Emmen - TOP Oss 2-1Het is en blijft 1-1, maar als op teletekst dan de stand in groen springt, wat 'afgelopen' beduidt, is het toch nog 2-1 geworden. Ik haat dat.
18. (21-12) ADO Den Haag - TOP Oss 5-1In de dichte mist een off-day.19. (14-03) TOP Oss - FC Omniworld 1-2
En wederom verloren van de club met de oerlelijke naam. Omni is een angstgegner geworden.
Dinsdag dus het toetje! Aanvang 20:00 uur, ik heb er zin an. Voor de liefhebbers hier nog twee filmpjes van afgelopen vrijdag: