zondag 19 februari 2017

Zeven dagen lang (314)

13 t/m 19 februari

MAANDAG Hierom
Inzichtelijke reportage in Nieuwsuur vanavond over PVV-stemmers in traditionele PvdA-contreien. Ze zijn allemaal voor opvang van asielzoekers, sommigen helpen er zelfs actief aan mee, maar ze stemmen toch Wilders omdat ze zich genegeerd en benadeeld voelen door de regering.

DINSDAG EU
Het begint met veel animo, het eindigt met veel animositeit.

WOENSDAG Muziek
Beth Hart, 'Mechanical Heart' (2015) 

DONDERDAG Herr Schulz
René Cuperus vertelt in Met het oog op morgen dat Martin Schulz (SPD), die wij kennen als een van de vreselijkste eurocraten van Brussel, in Duitsland als een frisse politieke outsider wordt gezien, een onbeschreven blad. 
Hier was hij vorige week nog in het nieuws omdat hij als voorzitter van het Europees Parlement met geld smeet en aan vriendjespolitiek deed, daar is hij in het nieuws als de belangrijkste uitdager van Angela Merkel voor het bondskanselierschap. Opvallend, en ook wel een beetje beangstigend.

VRIJDAG Bruna
Het had zomaar gekund dat Bruna op een en dezelfde dag was overleden en failliet verklaard.

ZATERDAG Niet doormodderen
De euro heeft zijn langste tijd gehad, daar zijn de economen het wel over eens. Daarom in de Volkskrant vier scenario's hoe we de euro vaarwel kunnen zeggen:
1. Nexit: terug naar de gulden
2. Een sterke 'neuro'
3. Twee euro's, hard en zacht
4. Lexit: eruit, en dan linksaf
Alle vier de scenario's hebben voor- en nadelen, maar het domste is krampachtig aan de euro vast blijven houden, wat Rutte en Dijsselbloem doen. 'De euro als motor van de Europese samenwerking rammelt en rookt. Dat blijven negeren lost niets op. Wie zichzelf en zijn kiezers serieus neemt, zorgt dat er een nieuw motorblok klaar staat voor als deze het definitief begeeft. Het minste wat we kunnen doen is hardop nadenken over hoe zo'n leven na de euro eruit moet zien.'

ZONDAG Boer zoekt vrouw
Ik dacht, ik ken die Olke ergens van. Nu weet ik het weer: hij speelde in die TUI-reclame:

Geen opmerkingen: