zaterdag 13 juli 2013

Zeven dagen lang (171)

7 t/m 13 juli

ZONDAG Naming
Het Amerikaanse tieneridool Dustin DeWind leefde alsof hij onsterfelijk was.

MAANDAG Gehoord
'Mijn vriend is niet perfect. En ik ben zelf ook niet perfect, dus hij mag nog blij zijn.'

DINSDAG Nieuws (I)
'Nu ook rodehond in de Bible belt.'
Eerst al een dode wolf, nu weer een rode hond, het is echt komkommertijd.

WOENSDAG VI
Nico Dijkshoorn, René van der Gijp en Johan Derksen zijn officieel de vaste columnisten in de Voetbal International, maar dat moet eigenlijk zijn: Nico Dijkshoorn, René van der Gijp, Johan Derksen en Bas Overmars. Die kerel staat elke week met een brief in de VI. Dan ben je geen ingezondenbrievenschrijver meer maar columnist.

DONDERDAG Tour du Jour, Avondetappe
In zijn dagelijkse filmpje geeft Wytse van der Goot een werkelijk geniale persoonsbeschrijving van een man in het village départ. (tussen 00:43 en 00:51).
Maar het mooiste moment kwam later op de avond bij Mart: Rob Harmeling, een speelgoedwielrennertje en de stilte. (vanaf 50:45)

VRIJDAG Nieuws (II)
'Job Cohen heeft in zijn toenmalige functie als staatssecretaris van Justitie niet beseft wat zijn Vreemdelingenwet zou betekenen voor kinderen.'
J.J. Cohen, voorheen De Kindervriend

ZATERDAG (G)een Ducrootje
Een vervelende mededeling: dit jaar na afloop van de Tour de France helaas geen Top 5 quotes van Maarten Ducrot.
Ik selecteerde ze jaarlijks uit het onvolprezen wikiquote-lemma 'Maarten Ducrot & Herbert Dijkstra', alwaar de 'community' dagelijks de bijzondere uitspraken van het illustere duo documenteerde. Dat zit er dit jaar niet in, aangezien de diep autistische Wikipedia-moderators vrijwel alles hebben verwijderd. Vreselijk volk! Er stond bijvoorbeeld als toelichting bij een fameuze Dijkstra-quote: 'Elke keer als [naam renner] in beeld komt.' Geeft die moderator als toelichting bij zijn censuur: 'Wedden dat Dijkstra die uitspraak niet letterlijk elke keer doet?' Nee, hè hè! Dat haal je de koekoek.
Alle hobby's pakken ze je af.

Geen opmerkingen: