zaterdag 31 januari 2015

Zeven dagen lang (242)

25 t/m 31 januari

ZONDAG Boer zoekt vrouw
Bij Bertie eten ze altijd wat de pot schaft.

MAANDAG Tip
Als je toch serieus de urgentie voelt om voor een bioscoop actie te gaan staan voeren tegen de film over Michiel de Ruyter... Dan zou je niet verder moeten willen leven.

DINSDAG Yes it is
Tom DeLonge heeft Blink-182 nu definitief opgeblazen. Voordeel: mooie aanleiding om 'No It Isn't' van +44 weer eens keihard uit de speakers te laten schallen.

WOENSDAG Enjambement
'Wordt voorgoed mijn leven herfstdag?
Drijft het nimmer naar geluk?
Blijft het onveranderlijk
Dor? En ik ben nog geen dertig.'
(J. Slauerhoff - 'Herfstlied')

DONDERDAG MafiFa
Luis Figo stelt zich ook kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA. Dan lijkt die Blatter opeens toch niet zo'n slechte optie.

VRIJDAG Meest logische keuze van het jaar
Patrick Lodiers is geknipt als opvolger van Rob Kamphues als presentator van De Reünie. Hij is in wezen gewoon een Rob Kamphues met haar. En met evenveel humor, namelijk geen.

ZATERDAG Het zou verboden moeten worden
De winterse transferwindow

zaterdag 24 januari 2015

Zeven dagen lang (241)

18 t/m 24 januari

ZONDAG Zwolle-NAC
NAC is ook zo'n intens vermoeiende club hè. Iedere zomer presenteren ze weer vol trots een stel nieuwe spelers, gekocht met geld dat ze helemaal niet hebben, waarmee ze voor Europees voetbal zeggen te gaan - correctie: waarmee ze dat ticket al zo ongeveer binnen denken te hebben -, om vervolgens weer een seizoen lang tegen degradatie te vechten.
Dit seizoen doen ze het zelfs twee keer, hebben ze halverwege nogmaals een halve selectie erbij gekocht, met geld dat ze niet hebben, om er in de eerste wedstrijd na de winterstop gewoon weer net zo hard af te gaan als ervoor. En dan die vertwijfeling...
Zo vermoeiend.

MAANDAG Joden doden
'Je Suis vorig jaar in Parijs. Je Suis kwam daar in een gigantische anti-Israël-demonstratie terecht. Je Suis voelde agressie die weinig met de bezetting te maken had. Je Suis merkte dat niet veel mensen die mening deelden. Je Suis zag dat het niet om een paar demonstranten ging. Je Suis u er graag aan herinneren dat joden doden in Frankrijk al lang niets nieuws meer is.'
(Micha Wertheim over Je Suis Charlie en antisemitisme) 

DINSDAG Zeiksnor
Uitstekende beslissing van Voetbal International om te breken met Voetbal International. Die Derksen is maar een flauwe vent met zijn rancuneuze moddergooien naar een blad waar hij alles aan te danken heeft.

WOENSDAG Gold Dick
De internationale biljart- en snookerbonden hebben officieel een bid ingediend om toegelaten te worden tot de Olympische Spelen! In 2020 in Tokio moet het zover zijn. Dan komt mijn droom misschien uit: held Dick Jaspers met een gouden plak. Of Jean van Erp natuurlijk.

DONDERDAG Respect! (I)
Appa... Zo'n jongen gun je toch een enkeltje Syrië.

VRIJDAG 'The only thing necessary for the triumph of evil...'
Nog iets over dat onderzoek naar vrijheid en veiligheid: op de stelling 'De vrijheid van meningsuiting is in Nederland te ver doorgeschoten' heeft 8% 'geen mening' geantwoord. Dat is bijkans nog erger dan de 27% die het met deze stelling eens is. Geen mening hebben over de vrijheid van meningsuiting, dat getuigt van een apathie die we in deze tijden kunnen missen als kiespijn.

ZATERDAG Respect! (II)
'Het is veelzeggend dat mensen die gelijk hebben, of die hun standpunt in elk geval kunnen beargumenteren, dat je die eigenlijk nooit om respect hoort vragen.'
(Jonathan van het Reve in de Volkskrant over 'respect!' als commando van de dommen.)

vrijdag 23 januari 2015

Oorlog

Telkens als ik verneem dat er 'Nederlandse' jihadisten bij luchtaanvallen in Syrië of Irak zijn omgekomen maakt het hart even een vreugdesprongetje, maar onmiddellijk daarna is er de vrees dat dit misschien weer een extra reden voor terugkeerders en inheemse fundamentalisten zal zijn om hier een aanslag te plegen.
Beide reacties zijn primaire reacties.
In wezen zijn veel commentaren, beschouwingen, adviezen en maatregelen dezer dagen primaire reacties.
'Zijn we in oorlog?' vroeg Theodor Holman zich vorige week af in een column. 'Zijn wij in oorlog tegen de islam?'
Het aardige van Holmans columns is dat ze de pretentieuze stelligheid ontberen die menige column ontsiert. Holman onderzoekt zijn gedachten, zijn ideeën, zijn automatismen. Zijn primaire reacties. Hij poneert ze eerst, keert ze dan om en om, bevraagt ze kortom.
'Ik denk nu dit: het primaat van geweld ligt bij de overheid. Als die zegt dat het oorlog is, is het oorlog. Dat heeft Rutte nog niet gezegd en dus is het nog vrede.' Toch bespeurt hij bij zichzelf soms de wens dat Rutte wél zegt dat het oorlog is. Omdat er dan meer maatregelen mogelijk zijn om de veiligheid te vergroten.
'Wil ik dat? Nou... ik wil geen oorlog. (Maar kijk me niet te diep in mijn hart.)' Dat laatste is erg eerlijk. Het is misschien verstandig, erkent Holman, om niet over oorlog te spreken. Maar er is niet veel voor nodig om dat toch te doen, een aanslag is genoeg: 'ik ben bang dat dat moment eerder zal komen dan ik wil en denk dat het komen zal.'
Hij is niet de enige. Ik deed deze week mee aan het grote onderzoek over vrijheid en veiligheid. Wat me opviel was dat ik eigenlijk alleen maar antwoorden gaf die ik ook vóór de Parijse aanslagen zou hebben gegeven. Ik voel mij nog steeds tamelijk veilig in Nederland. Ik heb de islam altijd al geen verrijking voor de Nederlandse cultuur gevonden. En ik geloof desalniettemin nog steeds dat de verschillende culturen en religies hier vreedzaam samen moeten kunnen leven.
De onderzoeksresultaten zijn nu bekendgemaakt. Verreweg de meeste mensen voelen zich tamelijk veilig (68%), ervaren de islam niet als een verrijking (78%) en geloven nochtans in vreedzame coëxistentie (60%).
Ondanks het toch wel grote gevoel van veiligheid verwacht maar liefst 56% van de mensen dat er dit jaar door radicale moslims een aanslag zal worden gepleegd in ons land; 23% denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen. Het lijkt in beide gevallen, zowel het grote veiligheidsgevoel als de overtuiging dat er terreur komt, een kwestie van pantsering.
Je kunt je simpelweg niet permitteren om je permanent onveilig te voelen, want dan kun je niet meer normaal functioneren. En is die aanslagverwachting niet gewoon een bezweringsritueel? Door het gevaar te benoemen hopen eraan te ontkomen?
59% van de Nederlanders is voor het inzetten van militairen, zo bleek uit het onderzoek, slechts 29% is tegen. Toch denkt 65% dat hun veiligheidsgevoel er niet door zal veranderen of er zelfs door op achteruit zal gaan.
Misschien zijn die militairen dus niet gewenst om te voorkomen dat het oorlog wordt, maar als een bevestiging van het morbide en perverse maar steeds lastiger uit te schakelen gevoel dat het op een bepaalde manier al oorlog is. We hoeven de radicale islam de oorlog niet te verklaren, de radicale islam heeft ons de oorlog allang verklaard.
In Frankrijk is de populariteit van president Hollande en premier Valls sinds de aanslagen verdubbeld. Dat is een bekend effect van nationale rampen. Na MH-17 beleefde Rutte-II ook een populariteitspiek. Van Hollande en Valls wordt hun krachtdadige optreden na de terreurgolf geroemd. Maar in feite deden ze natuurlijk ook niet veel meer dan wat de veiligheidsdiensten hen influisterden.
Edward Snowden onthulde dat de AIVD en MIVD in Amerika bekend staan als geheime diensten die altijd precies doen wat de NSA van ze vraagt. De Amerikanen zouden de Franse inlichtingendiensten daarentegen juist vrezen om hun eigenzinnigheid. Kan zijn, maar die Fransen hebben met hun eigenzinnigheid toch niet weten te voorkomen dat het land nu in de greep van de terreur is.
In Frankrijk en België patrouilleren militairen al door de straten. In Frankrijk zijn het er tienduizend en heeft premier Valls verklaard dat het land 'in staat van oorlog' is met de radicale islam. In België zijn het er driehonderd maar wordt er nog niet van oorlog gesproken. In Nederland worden vooralsnog geen militairen ingezet en komen oorlogsverklaringen alleen uit de bekende hoek.
Het past naadloos in het primaire reactiepatroon van respectievelijk een land dat getroffen is door terreuraanslagen, een land dat een aanslag ternauwernood wist te voorkomen en een land dat vertwijfeld afwacht tot het aan de beurt is.

zaterdag 17 januari 2015

Zeven dagen lang (240)

11 t/m 17 januari

ZONDAG India
'Indiase ambtenaar na 24 jaar afwezigheid ontslagen.' (Teletekst)
Op de een of andere manier heb ik het idee dat dit soort nieuws, van die pagina 401-berichten, altijd uit India komt. Laatst had je er ook al zo een:
'Man rijdt al 11 jaar alleen maar achteruit.'
En dan zeggen ze dat India in de nabije toekomst een economische bedreiging voor het westen gaat vormen. Ik betwijfel dat ten zeerste...

MAANDAG Zlatan (I)
Die Volvo-reclame met Zlatan Ibrahimovic duurt ruim twee minuten!
Dat lijkt een beetje een trend te worden, van die commercials met de lengte van een telefilm. Eerst had je al die Salem Samhoud met z'n blauwe ballen, toen afgelopen december de Jumbo met een half conceptalbum, en nu deze biopic. Ik vrees al een beetje voor een nieuwe Roy Donders van zevenenhalve minuut komende zomer.
Op 1:27 doet Zlatan trouwens een niet onverdienstelijk Wim Hof-je.

DINSDAG Zlatan (II)
'I want to live, I want to die, in Sweden', besluit Zlatan.
Volgens mij woont hij al sinds 2001 niet meer in Zweden. Als zijn woord iets waard is keert hij deze zomer terug naar Malmö FF.

WOENSDAG De toekomst (I)
'We all
live our lives
in the confines of fear'
(Ben Howard - 'The Fear')

DONDERDAG Twee weken regen
De Maas is al gigantisch buiten zijn oevers getreden, net als 20 jaar geleden, zo constateer ik vanuit de trein.
Als het nu eens stevig zou gaan vriezen, dan kunnen we schaatsen op de uiterwaarden!

VRIJDAG De toekomst (II)
'We zijn allemaal Charlie, allemaal ontredderd en we weten het niet meer. Maar als je tegen je wil in een oorlog wordt meegezogen moet je eerst helder benoemen en dan stevig bouwen aan je verzet. Niet alleen een potlood en een A4'tje omhooghouden. Zeker, de islam kan best een barmhartige religie zijn. En tegelijk een afschrikwekkend reservoir waaruit hele colonnes bloeddorstige krijgers hun inspiratie putten.
Je hoeft niet bang te zijn om te onderstrepen dat heel wat normen en waarden van dit uitheemse geloof niet verenigbaar zijn met de democratie die we kennen. Dat er een keus bestaat: aanpassing of verwerping. Je hoeft niemand te ontzien. Om te beginnen een profeet die, lang geleden, zijn ideologie op golven van geweld heeft gesticht en niet zoveel verschilt van zijn meest gewelddadige erfgenamen. Dit is niet "beledigen", maar benoemen en beseffen. En zelfs bespotten is toegestaan. Zo functioneert onze prachtige open samenleving en onze fiere democratie. En zo moeten we het houden.'
(Sylvain Ephimenco - 'We onderwerpen ons niet')

ZATERDAG Glorie
We did it! TOP Oss zal zijn!

vrijdag 16 januari 2015

Bij het recht op vrije meningsuiting gaat het in de eerste plaats om het recht, niet om de mening

We zijn een week verder sinds de driedaagse terreur in Frankrijk. Twintig doden in totaal. Negen medewerkers van Charlie Hebdo, een onderhoudsmedewerker en twee agenten op woensdag; een agente op donderdag; de drie terroristen en vier burgers op vrijdag. In Berlijn en België vonden deze week antiterreuracties plaats, waarbij in Verviers twee doden vielen, dit keer gelukkig alleen de terroristen.

Het lijkt een kwestie van tijd voor er ook hier iets gebeurt, alle maatregelen ten spijt. In België was het ook op het nippertje, al lijkt het daar meer ingekankerd dan hier - met dat Sharia for Belgium en zo. Het is al veel vaker gezegd, maar het is hét onderscheidende kenmerk van dit type 'oorlog': niet langer valt er een leger een land binnen, de aanval komt van binnenuit, we zijn in zekere zin weer terug van de tank naar de tijd van het paard - dat van Troje welteverstaan.

Ik ben sinds de jaarwisseling zo'n beetje dag en nacht aan het werk, voor wie een verklaring voor de blogloosheid wenst, en het enige dat ik ernaast deed is het nieuws volgen - het was tot dit weekend immers ook nog winterstop. De kranten, de tv-programma's, de internets, het ging uiteraard nergens anders meer over. Drie reacties sprongen er voor mij uit, omdat ik er bijkans van uit mijn vel sprong.

In de Volkskrant mocht Peter Buwalda het Goed Volk toespreken. Meneer heeft ooit één succesvolle roman geschreven, in 2010 alweer, en teert daar sindsdien op. 'Wat volgens mij niet handig is aan de hysterie rond Charlie Hebdo,' begon hij quasi-aarzelend, 'is ons gejeremieer rond de vrijheid van meningsuiting.' We zouden namelijk nogal fundamentalistisch omgaan met dat fundamentele recht. En dat is 'niet handig'.

Buwalda, die er op foto's altijd uitziet als een doorgesnoven Johnny Cash, had de oplossing: 'Gewoon een beetje oppassen met grappen over Zwarte Piet, kanker, Anne Frank en kennelijk ook de Profeet, en alles komt vanzelf goed.' Kennelijk ook de Profeet. Buwalda heeft al die jaren dat hij aan zijn boek werkte kennelijk niet echt zitten opletten wat er buitenshuis allemaal aan de hand was. En al die jaren daarna ook niet, klaarblijkelijk. Fijn rijtje ook trouwens, probeer daar maar eens een kwartetcategorie van te maken.

Merk ook op hoe hij heel slinks de naam Mohammed omzeilt. Alsof niet alleen het afbeelden maar ook het opschrijven van de naam van de profeet je al een fatwa oplevert. Deze zin uit zijn stuk is ook heel mooi: 'Wat we de daders van eergisteren overigens moeten nageven is dat ze tenminste een motief hadden.' Nee, dan hebben we natuurlijk geen recht van spreken, wij fundamentalisten... Wij hebben ook een motief voor ons 'gejeremieer', Buwalda, dat we ons een recht waarvoor eeuwenlang gestreden is niet zomaar willen laten afpakken, niet door onze overheden en zeker niet door een stelletje barbaren.

Het Brabants Dagblad plaatste op de opiniepagina een stuk van Peter Storm, beroepsboeroeper van de extreemst linkse signatuur. Hij was Charlie niet, schreef hij, men moest van hem geen solidariteit met dat krantje verwachten. Hij had ergens gelezen dat het blad als 'links' bekend stond. En toch plaatste het islamkritische cartoons! Dat past natuurlijk niet in het verwrongen wereldbeeld van de linkse activist, voor wie reeds de voorzichtigste kanttekening bij de islam gelijkstaat aan snoeihard racisme.

Het jennen van moslims, zoals Charlie Hebdo doet, zou niet zijn 'prioriteit' hebben gehad als hij een radicaal-links satirisch blad zou hebben gemaakt. Nee maar, wat een timing. Kritiek uiten op de koers van Charlie Hebdo is nu niet de eerste prioriteit die ik zou hebben gehad, nog geen vierentwintig uur nadat de halve redactie op brute wijze is vermoord.

Nee, dan Michiel Beelen. De shock jock die door het leven gaat als Giel Beelen, niet te verwarren met Giel Ottink, die als Thomas Berge door het leven gaat en ook zijn bijdrage leverde aan het debat, enfin, Beelen dus, haalde het nieuws door live op de radio in huilen uit te barsten. Hij haalde ooit al eens het nieuws door zich live op de radio te laten fellationeren, maar nu moest hij brullen om een liedje van Paolo Nutini. Want het was allemaal zo vreselijk wat er was gebeurd in Parijs.

Meteen in De wereld draait door natuurlijk. Maar daar bleek Beelen ineens als een blad aan een boom omgedraaid. Hij vond de hype om dat krantje maar overdreven. 'Als het Jezus was geweest, dan waren er ook heel veel christenen geweest die het niet leuk hadden gevonden.' Aardig dat je het zegt, Michiel, want daar heb je onbedoeld precies de crux te pakken. Die waren dan ook gekwetst geweest, ja, maar ik denk niet dat ze dan met kalasjnikovs op de burelen van het blad waren verschenen.

Die tijd hebben we achter ons gelaten. De islam heeft die hele verlichting nooit doorgemaakt. De multiculturele samenleving is, alle problemen ten spijt, ook een unieke mogelijkheid om die versneld te laten plaatsvinden. Jihadisten en islamisten willen die ontwikkeling ondermijnen, een halt toeroepen, vernietigen. De indrukwekkendste beelden waren die van de laffe executie van de agent. Zijn naam was Ahmed Merabet. Ook onze moslims zijn in oorlog met het islamisme.

Wie kritiek uit zoals ik hier doe, krijgt vroeg of laat het verwijt dat hij dan wel betoogt dat iedereen moet mogen zeggen wat hij wil, maar dat dit voor deze mensen en hun meningen blijkbaar niet geldt. Dat is flagrante onzin. Waar het om gaat is dat ik de drie heren hierboven om hun mening bekritiseer, en niet hen het recht wil ontnemen die mening te uiten.

Het recht op vrije meningsuiting houdt ook de vrijheid in om iemands mening vervolgens keihard te mogen bekritiseren, aanvallen, belachelijk maken, wat niet hetzelfde is als beweren dat hij of zij die mening nooit had mogen uiten - laat staan dat hij of zij er dood om moet.

Al die mensen die nu Charlie zijn, waren dat voorheen nooit, hoor je ook vaak. Nee, inderdaad, maar Charlie zijn betekent in dit geval niet het gedachtegoed van Charlie onderschrijven maar een principiële steunbetuiging geven aan het recht, de vrijheid om een Charlie te kunnen zijn, zonder het gevaar te lopen afgeslacht te worden.

Bij het recht op vrije meningsuiting gaat het in de eerste plaats om het recht, niet om de mening. De mening is altijd secundair, die is in principe inwisselbaar. Maar het recht zelf, dat mag nooit onderhandelbaar zijn.

zaterdag 10 januari 2015

Zeven dagen lang (239)

4 t/m 10 januari

ZONDAG Rebel
'De gemeente Amsterdam is naar de rechter gestapt om bijna twee ton terug te krijgen van een man uit Brabant. De gemeente heeft per ongeluk 186.000 naar de man overgemaakt en hij weigert dat terug te geven.' (Teletekst)
Kunnen we dit niet gewoon scharen onder het kopje 'herstelbetalingen'? Die man had alleen niet alles voor zichzelf moeten houden maar het geld moeten verdelen onder meerdere Brabanders.

MAANDAG Wimbledon-Liverpool
Adebayo Akinfenwa! Wat een beest. Nog nooit zag ik iemand zo mooi de keeper omver beuken en vervolgens zijn gewicht gebruiken om als eerste vallend bij de bal te zijn: doelpunt.
Laat vanaf heden niemand nog emmeren over het gewicht van Jeroen Verhoeven of Zeefuik.

DINSDAG Twee terroristen
Jejoen Bontinck is weer opgepakt. De teruggekeerde Syriëganger stond op het punt om met zijn vriendin af te reizen naar Antalya - de stad vanwaaruit jihadstrijders naar Syrië reizen, maar volgens Bontinck in zijn geval de bestemming voor een last-minute vakantie, yeah right - maar de autoriteiten staken daar bijtijds een stokje voor.
Dat is slecht nieuws.
Het is goed nieuws dat die knakker weer achter de tralies zit, natuurlijk, maar het nadeel is dat we nu zijn vader, de volidioot Dimitri Dimitji Bontinck, weer in elk praatprogramma zullen zien opduiken om met het schuim op zijn bek hysterische monologen af te steken.

WOENSDAG Jos
Ontluisterende reportage over Jos van Rey in Medialogica. 'De Zonnekoning van Roermond' werd hij al genoemd. Daar is niets aan gelogen. Wat een gluiperd, wat een boef. En zijn rechterhand Dré Peters is wel het toppunt van schaamteloosheid. 'Palermo aan de Maas' is toch de schertsende bijnaam van Roermond? Dan is Peters de Limburgse kruimelvariant van de Siciliaanse maffioso.

DONDERDAG Angst
Matthijs van Nieuwkerk zegt dat ze bij De Wereld Draait Door 'voorzichtiger' zijn geworden na de terreuraanslagen in Parijs.
Toch heb ik hem de voorbij twee dagen de locatie van Prem horen verraden ('Prem moest meteen weg naar de verjaardag van zijn dochter'), zijn eigen whereabouts horen prijsgeven ('ik fiets altijd meteen na afloop naar huis, in mijn eentje') en Joost Zwagerman horen zeggen dat er niet gefouilleerd wordt voorafgaand aan de uitzending.
Ik ben geen AIVD'er, maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat dit smakelijke informatie is voor potentiële kwaadwillenden.

VRIJDAG Quote
'Moet je je voorstellen dat je 's ochtend uit bed komt, wetend dat er mensen waren als Rembrandt en Frans Hals, en jij gaat dít maken.'
(Dick Matena in de docu Dick is boos over Barnett Newman)

ZATERDAG In korte broek
Kom ik er eindelijk toe het mooie Winterboek (red. Gerbrand Bakker) te lezen, vol verhalen en gedichten over vorst, sneeuw en ijs, staat er verdomme een herfststorm te loeien in een zomerse temperatuur van 15 graden!

zaterdag 3 januari 2015

Zeven dagen lang (238)

28 december 2014 t/m 3 januari 2015

ZONDAG Jinek
Jan Slagter (Omroep Max) zegt dat de oudjes die hij in bejaardentehuizen bezoekt vaak denken dat hij Max heet.
Dat is blijkbaar inherent aan het ouder worden. Mijn oma dacht altijd dat Kopspijkers gepresenteerd werd door Kop Spijkers.

MAANDAG Reclame (I)
Vaarwel, Harry Piekema!
Albert Heijn laat weten het vertrek van de gezichtsbepalende acteur als een geschikt moment voor vernieuwing van de commercials te beschouwen.
Ik zou zeggen: na die Haagse filiaalmanager nu een Friese emballagemedewerker. Pieke Harkema.

DINSDAG Reclame (II)
De vier grootste zorgverzekeraars hebben vorig jaar samen het gigantische bedrag van 433 miljoen euro gespendeerd aan reclame en marketing. Ze wijzen dan op het feit dat er 1,2 miljoen mensen van verzekeraar zijn veranderd en dat die commercials dus wel degelijk zin hebben.
Uit onderzoek blijkt echter dat overstappen voor de boeken vaak geen verschil maakt omdat veel zorgverzekeraars onder hetzelfde concern vallen. Als je bijvoorbeeld overstapt van Interpolis naar Achmea, of van CZ naar Ohra, dan blijft het geld gewoon binnen hetzelfde concern.

WOENSDAG Oudjaar
Vroeger zette ik mijn wekker voor een knallende oudjaarsdag. Vuurwerk afsteken mag dit jaar echter niet meer vanaf 10 uur maar pas vanaf 18 uur. Nu moet ik mijn wekker zetten om niet pas om 18 uur wakker te schrikken.

DONDERDAG Gelukkig
Nieuwjaar.

VRIJDAG De klok horen luiden
Frank Heinen in HP/De Tijd: '2014 was nog maar een paar uur bezig toen Michael van Gerwen zomaar even wereldkampioen darts werd. [...] Exact een jaar eerder had [hij] al eens iets uitzonderlijks gedaan. Toen gooide de man uit Boxtel een zogenaamde ninedarter: negen pijlen achter elkaar in de triple 20, een tamelijk unieke prestatie in het darten.'
Negen pijlen in de triple 20, dat is geen ninedarter, dat is 'no score'...

ZATERDAG Aadje
'Waar Aad in zijn eerste jaar van bijna ieder woord een hashtag maakte, lijkt hij dat nu ook onder controle te hebben.'
Aad de Mos (@Aad300) terecht uitgeroepen tot Staantribune Voetbaltwitteraar van 2014.